пʼятниця, 20 жовтня 2017 12:17

На материкову Україну намагалися завезти обладнання для ядерного бомбардувальника

На материкову Україну намагалися завезти обладнання для ядерного бомбардувальника
Російські бомбардувальники ТУ22М3 бомбардують сирійських повстанців. Фото: РИА-НОВОСТИ

Офіцери з Севастополя продавали обладнання для ядерного бомбардувальника

Двох офіцерів з севастопольської військової частини засудили за контрабанду стратегічної військової техніки на материкову Україну.

НП сталася ще торік, 17 травня 2016 року. На КПП "Армянськ" ФСБ затримала двох військовослужбовців армії РФ — старшого лейтенанта Олексія Басенка і капітана Романа Голято. Військові їхали з окупованого Криму на материк. Машину зупинили і обшукали. Знайшли купу техніки стратегічного призначення, яку везли в обхід російської митниці, начебто на продаж.

Про це повідомили окупантської ЗМІ, посилаючись на вирок так званого Кримського гарнізонного військового суду.

"Підсудні перемістили через кордон Митного союзу обладнання військового призначення, - написано у вироку, - яке могло бути використано при створенні військових вертольотів Ка-27, К-50, Ка-52, Мі-8Т, Мі-24, Мі-26, озброєння військових літаків Міг-29 і Су-27, а також засобів доставки зброї масового ураження — дальнього бомбардувальника Ту-22М3."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ розбився бомбардувальник Ту-22М3, що може нести ядерний заряд

ФСБ намагалася довести, що офіцери шпигували на користь України. Щоб не піднімати шуму, засудили тільки за контрабанду зброї. Басенко отримав 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном, Голято - три з половиною.

Чи залишилися "українські шпигуни" служити далі і кому призначалася техніка, не повідомляється. Нагадуємо, що Росія в порушення Договору про нерозповсюдження ядерної зброї розмістила в Криму наступальне ядерне озброєння.

16 листопада 1994 року Україна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. 5 грудня Україна, Росія, Велика Британія та США підписали Будапештський меморандум. За ним Київ відмовлявся від ядерної зброї, успадкованої від СССР.

Зараз ви читаєте новину «На материкову Україну намагалися завезти обладнання для ядерного бомбардувальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути