Ексклюзиви
середа, 18 жовтня 2017 16:41

Кримські татари з гранатами оточили суд у Сімферополі

Кримські татари з гранатами оточили суд у Сімферополі
Кримські татари принесли під будівлю суду гранати. Фото: facebook

В окупованому Сімферополі кримські татари зібралися коло будівлі так званого Центрального райсуду з гранатами — поки що не з бойовими

Група кримських татар прийшли на засідання у справі 26 лютого, щоб підтримати підсудних Мустафу Дегерменджі і Алі Асанова, звинувачених у екстремістській діяльності. Прийшли, як і слід екстремістам, не з порожніми руками — принесли дозрілі гранати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ мріє, щоб ми взялися за зброю — голова "Хізб ут-Тахрір"

Фото розмістив на своїй сторінці у Facebook правозахисник Заїр Смєдляєв.

"Таким чином кримські татари хочуть привернути увагу до абсурдності звинувачень підсудних в "екстремізмі і тероризмі", - написав він.

Хід справи про сутички в Сімферополі під час проукраїнського мітингу 26 лютого 2014 року прокоментував адвокат Едем Семедляєв. Нагадаємо, що по цій справі кримських татар звинуватили, що вони на замовлення Меджлісу побили "кримнашистів".

"Ми запросили на суд трьох свідків, членів Меджлісу, - заявив адвокат, - вони підтвердили, що не знали нікого з підсудних і відповідно не давали їм жодних доручень."

Після суду над затриманими в Бахчисараї кримськими татарами, список "Наші діти" поповнився на 27 нових осіб і в результаті. Без батьків залишилося 100 дітей. Кримський громадський фонд "Бизим балалар" ("Наші діти") займається підтримкою дітей з сімей кримських політв'язнів.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари з гранатами оточили суд у Сімферополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути