Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2016 03:10

"Кримські диверсанти" відмовилися від попередніх свідчень

"Кримські диверсанти" відмовилися від попередніх свідчень

Фігуранти справи "кримських диверсантів" Євген Панов і Андрій Захтей відмовилися від даних раніше свідчень. Про це повідомляє Медуза.

Один з адвокатів Андрія Захтея Ілля Новіков повідомив журналістам, що, хоча в справі є його свідчення, "поточна позиція" полягає в тому, щоб не підтверджувати їх.

Інший захисник Ильнур Шарапов заявив, що Захтей не визнає провини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До "диверсанта" Панова застосували тортури в Криму

Адвокат Дмитро Дінз, який представляє інтереси Панова заявив, що його підзахисний не заявляв "ні про яку злочинну діяльність", а лише "підтвердив факти, що знаходився в певних точках, їздив на машині, зустрічався з людьми і збирався покинути півострів".

Він додав, що "коли вас катують, ви під будь-яку камеру скажете що завгодно".

Як повідомлялося, суд у Москві продовжив до березня термін утримання під вартою громадян України Андрія Захтея і Євгенія Панова.

Нагадаємо, влітку 2016 року ФСБ звинуватила Міноборони України в підготовці терактів в анексованому Криму. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією. В організації вигаданих терактів звинуватили Євгена Панова та Андрія Захтія.

Під тиском та після катувань обоє підписали протоколи звинувачень. Панов розповів адвокату, що руки в наручниках застібали під колінами, піднімали і били металевою трубою по ногах в районі гомілки, застосовували тортури до статевих органів.

Зараз ви читаєте новину «"Кримські диверсанти" відмовилися від попередніх свідчень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути