Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2018 10:01

Кримська екологічна катастрофа: розкрили плани окупантів

Кримська екологічна катастрофа: розкрили плани окупантів
У Криму екологічну катастрофу використовують, щоб отримати воду з Дніпра. Фото: facebook

Кримські окупанти намагаються використати екологічну катастрофу в Армянську для відновлення водопостачання з Дніпра.

Нестача води для заповнення відстійників, мовляв, призвела до надмірної концентрації кислоти, що стало причиною отруєння околиць. Про це написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у facebook.

"Почалося обережне зондування можливості відновлення подачі дніпровської води до тимчасово окупованого Криму Північно-Кримським каналом. Тепер в якості аргументів, покликаних розжалобити офіційну владу України і міжнародне співтовариство, російські окупанти використовують наслідки екологічної катастрофи, викликаної отруйними викидами заводу "Кримський титан", - повідомив Чубаров.

За його словами, справжньою метою російської окупаційної влади є намагання будь-якою ціною та зусиллями наповнити до зими дніпровською водою водосховища Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Подразнює легені, роз'їдає зуби" - Крим накрило хлористим воднем

"Не вдаючись в обговорення російської позиції, зауважимо, що єдиним ефективним заходом для запобігання отруєнню навколо заводу "Кримський титан" являється деокупація Криму та повне припинення українською владою діяльності цього заводу", - заявив Чубаров.

Крім того, глава Меджлісу наголосив, що "такої можливості окупантам ми не дамо".

Жителі Арм'янська, що в окупованому Криму, пишуть у соціальних мережах, що в місті та околицях зафіксований мор тварин через викид невідомої хімічної речовини в повітря.

Зараз ви читаєте новину «Кримська екологічна катастрофа: розкрили плани окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути