пʼятниця, 21 травня 2021 23:45

Крим. Російські силовики не віддають тіло вбитого мусульманина

Крим. Російські силовики не віддають тіло вбитого мусульманина
Під Сімферополем силовики розстріляли громадянина Узбекистану Набі Рахімова. Фото: Укрінформ

Тіло убитого російськими силовиками Набі Рахімова не віддають адвокатам вже 10 днів. Чоловіка застрелили в Криму представники спецслужб під час затримання та обшуку будинку, де він проживав.

Захисник Едем Семедляєв пояснює, що для мусульман вкрай важливо в найкоротші терміни поховати померлого, повідомляє "Кримська солідарність".

За його даними, слідчий повідомив, що зараз проводиться низка експертиз над покійним, але з практики адвокат знає, що зазвичай потрібно не більше двох днів, щоб розкрити тіло, взяти зразки, провести фотографування.

Адвокат Сіяр Панич звернувся зі скаргою до Київського районного суду, тимчасово підконтрольного Росії. У скарзі він просить забезпечити у всіх слідчих і процесуальних діях участь свідка і дружини убитого – Сохіби Бурханової, яка зараз знаходиться в центрі тимчасового утримання в Краснодарському краї Росії, а також визнати дії керівника Слідчого комітету незаконними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму посадили українського студента

Публічних коментарів російських слідчих з приводу звернення адвоката немає.

11 травня в мікрорайоні "Дубки" під Сімферополем під час слідчих дій силовики розстріляли громадянина Узбекистану Набі Рахімова, стверджуючи, що він чинив опір співробітникам правоохоронних органів. Цього ж дня ФСБ забрала на допит до Слідчого комітету його дружину й сина, а також подружжя Гафарових, у домоволодінні яких був убитий Рахімов.

Зараз ви читаєте новину «Крим. Російські силовики не віддають тіло вбитого мусульманина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути