четвер, 12 травня 2022 14:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль шокований проукраїнським настроєм кримчан і планує посилити репресії - ЗМІ

Кремль шокований проукраїнським настроєм кримчан і планує посилити репресії - ЗМІ
У РФ шоковані проукраїнським настроєм кримчан. Фото: facebook.com/prok.arkrym

Влада Росії шокована проукраїнськими настроями тимчасово окупованого півострова Крим. Незважаючи на те, що більшість мешканців продовжують підтримувати російського президента Володимира Путіна, багато хто почали усвідомлювати, що відбувається. Також активізувалися ті, які ніколи не були за окупацію.

Співробітники російської ФСБ були неприємно вражені початком повномасштабної війни і змогли спрогнозувати, чим вона завершиться. Окупанти почали вивозити власні родини з Криму та виставляти об'єкти нерухомості на продаж, повідомляє "24 канал" з посиланням на джерела в українських спецслужбах.

Також виїжджати почали тисячі росіян, які не пов'язані з силовими та каральними структурами і приїхали на півострів з 2014 року.

Військово-політичне командування РФ зупинило відтік кадрів з російських так званих "правоохоронних органів" завдяки забороні покидати Крим. Путін планував зупинити втечу інших "ватників", обмеживши виїзд з півострова, однак побоявся це зробити.

"Адепти "русского міра" з початком війни дуже раділи тому, що "Росія нарешті розбереться з хохлами", але їхня ейфорія дуже швидко змінилася розпачем та зародком думок про те, як відновити український паспорт.

Відсутність води після захоплення Північнокримського каналу, чергове підвищення цін, зменшення купівельних спроможностей, а також проведення неоголошеної мобілізації вплинули на те, що кримська вата почала поводитись набагато тихіше.

Знищення десантного корабля зі складу Чорноморського флоту в Бердянську, втрата крейсера "Москва", ліквідація "Рапторів" та нескінченний потік трун з мертвими росіянами та зрадниками України й взагалі стали холодним душем для кримчан", - зазначає видання.

Ті мешканці півострова, що говорили про "непереможну Росію", почали розуміти, що війна цілком може бути програна. А їм, найімовірніше, доведеться відповісти за держзраду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просували кремлівську пропаганду, будували "мости" з Росією: Зеленського і Ткаченка закликали відсторонити з марафонів 8 ведучих

Водночас українські патріоти почали поступово діяти. Зокрема, ФСБшники скаржаться, що з 24 лютого по 12 травня у Криму пошкодили щонайменше 700 автівток, на яких була символіка російських загарбників. Через це фанати російського диктатора почали знімати відповідні літери з машин.

У Москві вкрай незадоволені проукраїнськими настроями мешканців Криму, тому загарбники віддали наказ місцевим поліцейським і ФСБшникам "закрутити гайки" і не допустити провокацій.

Загарбницькі сили повинні займатися пошуком і затриманням українських активістів, які "настільки знахабніли, що почали розмовляти українською у публічних місцях".

Також у Кремлі вирішили посилити пропагандистські зусилля. Для цього місцевим "журналістам" надіслали темники з вимогами поширювати "звірства України", а також з наказом посилити інформацію про необхідність писати доноси на "диверсантів".

"Паралельно із цим у міноборони Росії віддали розпорядження військовим зменшити вивезення тіл загиблих та поранених на територію Криму, аби не деморалізувати суспільство", - додало видання.

Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив п'ятьох кримських татар мусульман до 12-14 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першими 5 роками у в'язниці. Прокурор просив дати чоловікам 15 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Кремль шокований проукраїнським настроєм кримчан і планує посилити репресії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути