вівторок, 12 листопада 2019 16:48

Кіна не буде: СБУ захопила російського шпигуна

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила російського диверсанта, який затесався до ЗСУ з російської армії.

"Військовий з десантно-штурмових військ у 2018 році вступив на службу за контрактом до ЗСУ, прибувши із тимчасово анексованого країною-агресором Криму. Правоохоронці з'ясували, що чоловік після окупації отримав паспорт РФ, у 2016 році прийняв російську присягу та був відправлений до Сирії захищати "русский мир",пише прес-центр СБУ.

Шпигун почав свою співпрацю з російськими чекістами після своєї служби у Сірії.

"Оперативники спецслужби встановили, що російські куратори планували поширити у медіапросторі фейкові матеріали про нібито низький моральний стан ЗСУ. Для цього ФСБ планувала використати українського воїна-десантника, який вже перебував у полі зору військової контррозвідки СБУ", - йдеться у повідомленні.

Автор: СБУ
  Матрос служив у ЧФ РФ та був у Сирії
Матрос служив у ЧФ РФ та був у Сирії

Його викрили на завершальному етапі підготовки нахабного російського плану. За задумом кремлівських кураторів шпигун мав дезертирувати з української армії. Його дії повинні були транслюватися на російських каналах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірні присязі: українські військові, які вийшли з окупованого Криму, відзначили 15-річчя тактичної групи

Однак українські прикордонники спіймали його. Вилучили всю зібрану інформацію та документи щодо участі у бойових діях на сході України.

Російські окупанти активно нав'язують кримським школярам культ війни. Для цього в школах окупованих міст і сіл створюють так звані військово-патріотичний рух "Юнармия" та клуби "Тактика", "Патріот", "Нащадки перемоги", "Кордон" та "Варяг".
До лав приймають дітей віком до 18 років. Вчать учнів володіти зброєю, копати окопи та розстрілювати уявного ворога. Також вести допит полоненого англійською мовою.
У Криму діє 532 школи, у них навчається 188,5 тис. школярів

Зараз ви читаєте новину «Кіна не буде: СБУ захопила російського шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути