неділя, 10 листопада 2019 15:13

Вірні присязі: українські військові, які вийшли з окупованого Криму, відзначили 15-річчя тактичної групи

Вірні присязі: українські військові, які вийшли з окупованого Криму, відзначили 15-річчя тактичної групи
Військові з Криму відзначили 15-річчя тактичної групи. Фото: Повітряне командування "Схід"

У Дніпрі військовослужбовці Повітряних сил України відзначили 15-річчя тактичної групи "Крим".

"15 річниця тактичної групи "Крим" стала причиною, яка зібрала сьогодні у Дніпрі разом військовослужбовців Повітряних сил, які у 2014-му році не зламали присягу і вийшли кожен зі своїм підрозділом на материкову Україну. Слово "гідність" для цих людей далеко не порожній звук – кожен пройшов особистий шлях і зробив важкий, але однозначний вибір", – йдеться в повідомленні Повітряного командування "Схід".

Тактична група "Крим" – тактичне з'єднання Повітряних сил України зі складу повітряного командування "Південь" (2004-2014) у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як українські військові вчаться воювати у Литві

Під час анексії Криму, 11 квітня 2014 року, за даними Кабміну з Криму на материкову частину України виїхали останні військовослужбовці тактичної групи "Крим" Повітряних сил Збройних сил України, які залишилися вірними військовій присязі. Представляли військові частини, дислоковані в Севастополі, Євпаторії та Феодосії. Автомобільну колону з більш ніж двох десятків машин, що рухалися у напрямку Армянська, очолював командир тактичної групи "Крим" генерал-майор Олег Струцінскій.

10 квітня 2014 року із Севастополя поїздом "Севастополь-Київ" виїхали 98 військовослужбовців тактичної групи "Крим". Загалом півострів покинули приблизно 400 військових, в тому числі 180 офіцерів.

Військово-морські сили України 9 листопада в Одесі провели ходові випробування патрульних катерів Island Р190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ".

Зараз ви читаєте новину «Вірні присязі: українські військові, які вийшли з окупованого Криму, відзначили 15-річчя тактичної групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути