понеділок, 12 липня 2021 08:57

Камера 3×4, з унітаза лізуть щури - дружина політв'язня розповіла про умови в кримському СІЗО

Камера 3×4, з унітаза лізуть щури - дружина політв'язня розповіла про умови в кримському СІЗО
Владислава Єсипенко тримають в нелюдських умовах в кримському СІЗО. Фото: "Кримська солідарність"

Журналіст Владислав Єсипенко перебуває у СІЗО в окупованому Криму у жахливих умовах. До того ж його залякують тортурами, аби не відмовлявся від показів, які дав під примусом.

Йому заборонили телефонувати додому, а листи рідним він передає через свого адвоката, розповіла дружина ув'язненого Катерина Єсипенко в ефірі "Громадського радіо".

"Його камера розміром 3 на 4 метри, кисню мало, прогулянка - година за добу. З унітаза вилазять щури. Субота - банний день, прогулянок нема. Він себе підтримує тим, що займається спортом навіть у тих умовах. Читає українські видання. Ми надсилаємо йому публікації про те, що про нього тут говорять, як підтримують. Влад пише, що в усіх політв'язнів Сімферополя одна надія - на обмін. Ніхто не сподівається на справедливий суд у Криму", - розповідає вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликали РФ звільнити українського журналіста

Після заяви про тортури Владислава відправили у підвал, аби переконати не відмовлятися від своїх показів, потрібних ФСБ.

"За станом його здоров'я не можемо стежити. Невідомо, як на нього вплинули тортури. Знаю, що минулого тижня у нього боліли нирки. Він просив про меддопомогу, але відмовили, бо лікаря у СІЗО нема".

16 березня в Росії повідомили, що в Криму ФСБ затримала Єсипенка, який нібито збирав інформацію про місця масового перебування людей і мав у автомобілі вибуховий пристрій. У ФСБ заявили - щодо Єсипенка порушено кримінальну справу.

6 липня підконтрольний Росії так званий райсуд у Сімферополі продовжив на пів року термін арешту Єсипенка.

Зараз ви читаєте новину «Камера 3×4, з унітаза лізуть щури - дружина політв'язня розповіла про умови в кримському СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути