субота, 24 березня 2018 18:38

"Із Криму створили нову версію Радянського Союзу"-експерт розповів, що чекає на Крим

"Із Криму створили нову версію Радянського Союзу"-експерт розповів, що чекає на Крим
З кожним роком російської окупації умови для життя в Криму погіршуються. Експерти вважають, що півострів претвориться на закриту військову зону. Фото: Українські новини

"З приходом окупантів Крим перетворився на півострів страху. Ситуація із правами людина одна із найгірших у цивілізованому світі", - каже 43-річний Андрій Іванець.

З Gazeta.ua історик і громадський активіст поділився прогнозами розвитку ситуації в окупованому Криму.

Погіршиться екологічна ситуація. Зараз Крим не доотримує 85 відсотків питної води, яка йшла на півострів Північно-кримським каналом. Деградують водні ресурси, бо окупанти відкачують невідновлювальну артезіанську воду із свердловин і заміняють її морською. Планують будувати опріснювальні установки, але вони повністю не вирішать питання. Для повного задоволення потреб з водою мають побудувати 10 тисяч електростанцій потужністю як Запорізька АЕС. Проблему з водою без Україні вирішити взагалі не можна. Крим – це вододефіцитний регіон.

Санкції призвели до того, що Крим майже не використовує свій рекреаційний потенціал. Занепала банківська система. Економіка розвивається в секторах військово-промислового комплексу та будівництва. За 2017 року різко впало промислове виробництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У людей тотальне розчарування - кримський активіст

Варто сказати про проблему з транспортом. Півострів розвивався як транзитний регіон. Сьогодні Україна заборонила використання повітряного простору та портів. Крим перетворився на ізольовану зону. Великі надії окупанти покладають на Керченський міст, але він ситуацію не врятує.

Деградує медицина. Російські демографи порахували, що динаміка смертності після анексії виросла. Мінімум – це 10 тисяч кримчан.

Після окупації Криму росіянами на півострові суттєво погіршилися умови для бізнесу. Магазини, підприємства ледь виходять не рівень незбитковості. А деякі не витримують нових правил і вимушено закриваються.

Зараз ви читаєте новину «"Із Криму створили нову версію Радянського Союзу"-експерт розповів, що чекає на Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути