четвер, 15 серпня 2019 18:37

Інвалід = екстреміст: ФСБ "взялися" за людей з особливими потребами

Російські окупанти почали тиск на жителів міста Саки, що мають інвалідність та вимушені пересуватися на візку.

Людям дзвонять та викликають до відділку представники ФСБ Росії, пишуть підконтрольні кримські ЗМІ Примечания.

Причиною переслідування стала акція інвалідів в день, коли самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов приїхав до міста.

Після цього до активістів стали надходити повістки до відділку та дзвінки.

"Мені подзвонили з ФСБ. Кажуть, що вони зі мною хочуть поговорити по західу, що пройшов. Подзвонив начальник міського відділення ФСБ. У цей день він не зміг зі мною зустрітися, подзвонив, вибачився. Потім прийшов до мене додому. Я попросила його показати мені посвідчення - він показав. Він з'ясовував, хто організував це збіговисько. Просив назвати прізвища. Я кажу: "А чому ви у мене питаєте?" Я побачила оголошення в соціальних мережах і прийшла. Виявляється, подзвонили не тільки мені, а ще шістьом, які також активно себе там вели. Потім на наступний день зателефонували і кажуть: "Прийдіть до відділення МВС". Там дали мені папір", - каже місцева активістка Тетяна Мєлякова.

Автор: Примечания
  "Листи щастя", які отримали занадто волелюбні кримчани від росіян
"Листи щастя", які отримали занадто волелюбні кримчани від росіян

Вона переїхала з Росії до України у 2012 році, намагалася відкрити в місті центри для людей з обмеженими можливостями, але її проекти не були цікаві владі режиму Віктора Януковича.

Жінка розповіла, як намагалася зустрітися з окупантами та обговорити з ними питання поганих доріг та знищення озера.

Спочатку окупанти знищили старі дороги, обіцяючи побудувати нові, але на цьому все закінчилося.

Автор: Примечания
  "Листи щастя", які отримали занадто волелюбні кримчани від росіян
"Листи щастя", які отримали занадто волелюбні кримчани від росіян

"Зустріла знайому, вона каже: поламався візок. Запитує, коли ж це все скінчиться. Тут споконвіку була столиця інвалідів. Тисячі приїжджали, і не лише з усієї Росії, але і з інших країн. Нам тут затишно. Але зараз місто не для інвалідів: все розрито, люди вивалюються з колясок, травмуються, коляски ламаються", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дорога в нікуди" - показали "навалу" туристів у Криму

Проблеми почалися після того, як люди висказали про те, що в них наболіло на камери.

"27 червня приїхало телебачення кримське. Я в соцмережах побачила повідомлення: "Хто небайдужий до стану доріг в місті, особливо до вулиці Комсомольська, просимо приїхати, буде знімати телебачення". Так як народ дізнався, що там буде зустріч з тележурналістами, то людей зібралося багато - близько 200 осіб, а на візках чоловік 50. Зрозуміло, що прибігли відразу і з "Єдиної Росії", і заступник глави міста, і з міського господарства. Поки чекали телебачення, почалася лайка. Дивлюся, телебачення приїхало, а до нас не підходить. Потім я дізналася, що це зібрання, яке переросло в мітинг їм не дозволять показувати", - розповіла жінка.

Після мітингу в усіх учасників почалися проблеми, деяким дзвонили, а є і ті, до яких навідувалися спецслужби.

Окупанти не дозволили людям з обмеженими можливостями поспілкуватися з самопроголошеним головою Криму Сергієм Аксьоновим.

Перед зустріччю з окупантом жителям Сак дзвонили представники ФСБ Росії.

"Мені подзвонили, і повідомили, що це з приводу зустрічі з Аксьоновим. Хлопець, який представився співробітником ФСБ, заявив, щоб нас не було на зустріч. Я у відповідь порадила йому викликати мене повісткою", - каже Олена Раздолькіна, яка 40 років провела в інвалідному візку.

Зараз ви читаєте новину «Інвалід = екстреміст: ФСБ "взялися" за людей з особливими потребами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути