вівторок, 23 жовтня 2018 15:11

ФСБ покриває російські крадіжки в Чорному морі: оприлюднили докази
3

Поблизу окупованого Криму ФСБ РФ прикриває незаконний видобуток піску у Каркінітській затоці на Бакальській банці, що у 14 км від острова Джарилгач у територіальних водах України біля міста Скадовськ у Херсонській області.

У травні 2018-го окупаційна влада після перерви з 2016-го відновила цю незаконну практику. Тепер на "ходки" виходять, окрім земснарядів "Печора", "Трофа" та "Иртыш", ще і "Амур", передає Мілітарний портал.

Район незаконної діяльності неподалік острова Джарилгач
Фото: mil.in
Земснаряд “Трофа”
Судно-земснаряд «Иртыш»

"Вчора на цій же ділянці здійснювали незаконну діяльність земснаряди "Трофа" та "Иртиш", роботу яких прикривав радіотехнічний пост (РТП) "Берег 85" окупаційного контингенту ФРС Росії у анексованому Криму. Ці перемовини ведуться на 16 каналі в ультрахвильовому діапазоні на частоті 156,8 МГц, що прийнятий у світі для здійснення обміну інформацією між суднам у морі", - йдеться у повідомленні.

Із перехопленої розмови стало зрозуміло, що земснаряди "Трофа" та "Иртыш" видобули у Бакальській банці по 780 та 2100 т піску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія краде в України газ на Чорному морі

"Під час початку роботи український прикордонний пост намагається опитати земснаряд "Иртиш" про дозвіл на промислову діяльність, але, порушуючи норми міжнародного морського права, він на цей запит не відповідає. У цей же час РТП "Берег 85" окупаційного контингенту Росії у анексованому Криму говорить земснаряду про перехід на 10 канал. Потім на канал вище", - зазначається.

21 жовтня корабель РФ затримав ще одне судно українського порту посеред Азовського моря.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ покриває російські крадіжки в Чорному морі: оприлюднили докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути