Ексклюзиви
вівторок, 07 вересня 2021 19:54

Євросоюз засудив обшуки й арешти у Криму

Євросоюз засудив обшуки й арешти у Криму
У ЄС відреагували на свавілля окупантів. Фото: pexels.com

Євросоюз засудив нові обшуки й арешти кримських татар в окупованому Криму.

Заяву 7 вересня оприлюднив речник Європейської служби зовнішніх справ Петер Стано, повідомляє "Європейська правда".

"ЄС засуджує обшуки в протиправно анексованому Росією Криму, що призвели до затримання п'яти лідерів кримських татар - Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Нарімана Джеляла, Шевкета Усеїнова, Асана Ахметова, та ще близько 50 осіб 3 і 4 вересня. ЄС вважає ці затримання політично вмотивованими й незаконними згідно з нормами міжнародного права", - заявив Петер Стано.

Євросоюз не визнає застосування російського законодавства у Криму. Очікує, що усіх затриманих українських громадян негайно звільнять.

Стано додав, що переслідувань зазнають саме кримські татари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти відправили в СІЗО затриманого заступника глави Меджлісу

"Євросоюз закликає РФ дотримуватися своїх зобов'язань згідно з міжнародним правом та припинити порушувати права людини жителів Криму. Про це йдеться і в спільній декларації саміту Кримської платформи від 23 серпня. ЄС непохитний у своїй підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів. ЄС не визнає протиправну анексію Кримського півострова Росією", - наголосив він.

В окупованому Криму окупанти катували затриманого заступника глави Меджлісу Нарімана Джелялова. Ситуацію на контроль узяв Офіс генерального прокурора.

Джелялова і ще чотирьох кримських татар окупаційна влада в Криму затримали 3-4 вересня. Їх підозрюють у диверсії. Їм загрожує від 12 до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз засудив обшуки й арешти у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути