вівторок, 22 травня 2018 17:21

ЄС обговорить продовження антиросійських санкцій щодо окупованого Криму

Автор: t-v.te
  ЕС хочет продолжить антироссийские санкции по оккупированном Крыму
ЕС хочет продолжить антироссийские санкции по оккупированном Крыму

Робоча група Євросоюзу обговорити документ з пропозицією про чергове продовження "кримського пакету" санкцій Євросоюзу проти Росії.

Останнє продовження було в червні 2017-го до 23 червня 2018 року, пише interfax.

"Пропозиція Раді високого представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки для ухвалення рішення Ради про внесення змін до рішення 2014/386/CFSP щодо обмежувальних заходів у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя", - так називається документ, розглянутий у робочій групі.

На сайті Ради ЄС пояснюється, що доступу до цього документа немає.

Цей список пакету санкцій продовжували на річний термін.

У законодавчому акті від 23 червня 2014-го йдеться: "Від 6 березня 2014 року глави держав і урядів держав-членів союзу твердо засудили порушення Російською Федерацією за відсутності провокації для цього суверенітету і територіальної цілісності України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді визнали неспроможність повернути Крим

За процедурою, після узгодження пропозиції про чергове продовження в робочій групі його розглядає комітет постійних представників країн ЄС (Coreper). Він дає свою рекомендацію Раді ЄС для офіційного затвердження.

Прийняте радою рішення набирає чинності після публікації в "Офіційному журналі" Євросоюзу.

За роки анексії Криму Росією значна частина кримчан розчарувалася в окупаційній владі і спокійно сприйняла б повернення півострова Україні.

Таку заяву зробив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров. Каже, у Криму досить багато людей, які ненавидять режим, що прийшов разом з Росією. Це людиноненависницький режим, тотальні репресії, закручування гайок. Вони обманули своїх прихильників тим, що не забезпечили їм високі зарплати.

Зараз ви читаєте новину «ЄС обговорить продовження антиросійських санкцій щодо окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути