понеділок, 21 травня 2018 10:01

У Меджлісі відповіли на закид українського письменника, що Україні Крим не потрібен

У Меджлісі відповіли на закид українського письменника, що Україні Крим не потрібен
"У Криму багато людей, які ненавидять режим РФ" - Умеров. Фото: Патріоти України

За роки анексії Криму Росією значна частина кримчан розчарувалася в окупаційній владі і спокійно сприйняла б повернення півострова Україні.

Таку заяву зробив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, передає "Обозреватель".

"У Криму досить багато людей, які ненавидять режим, що прийшов разом з Росією. Це людиноненависницький режим, тотальні репресії, закручування гайок. Вони обманули своїх прихильників тим, що не забезпечили їм високі зарплати, не забезпечили високі пенсії, не забезпечили велику кількість туристів, і вони зараз теж злі. Я думаю, що більшість з них зараз поставиться досить спокійно до того, що тенденція до повернення Криму буде посилюватися", - зазначив він.

Крім того, Умеров вважає неправильною заяву українського письменника Василя Шкляра про те, що "Україні Крим не потрібен".

"Держава повинна боротися за свої території і проводити на них відповідну політику, щоб населення доброзичливо ставилося до власної країни. Весь період незалежної України проводилась недостатня робота або недостатньо приділялося уваги цій темі. Хіба ми не знали, що сепаратистські настрої були присутні в Криму завжди? Але це не повинно бути приводом відмовитися від території", - переконаний політик.

За словами прдеставника Меджлісу, Кремлю так і не вдалося переманити на свій бік кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З безлюдних пляжів Криму крадуть пісок: показали сумні фото

"За кілька днів до референдуму у нього була телефонна розмова з Мустафою Джемілєвим, де він намагався зробити якісь пропозиції. Після так званого референдуму, дії російської влади були спрямовані на те, щоб знайти взаєморозуміння з Меджлісом, але тільки на своїх умовах. Потім вони почали шукати колаборантів зі складу Меджлісу і Курултаю. Потім намагалися на противагу Меджлісу створити громадські організації. Потім вони пішли по шляху заборони Меджлісу. Зараз діяльність в рамках Меджлісу може бути причиною репресій стосовно членів цього органу", - підсумував Умеров.

РФ отримала офіційне звернення від Міжнародного суду ООН з вимогою пояснити утиски Меджлісу кримських татар в анексованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Меджлісі відповіли на закид українського письменника, що Україні Крим не потрібен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути