понеділок, 20 березня 2017 13:01

Експерт назвав сценарій повномасштабного вторгнення Росії

Експерт назвав сценарій повномасштабного вторгнення Росії
Росія лякає Україну повномасштабним наступом. Фото vz.ru

Масштабні навчання десантників можуть бути використані для початку "відкритої війни" Росії проти України. Подібний сценарій був під час загарбання Кримського півострову.

"2014 року, задовго до анексії Криму, російські кораблі з десантом на борту в повній бойовій готовності вже ішли в Севастополь. Уже тоді вони були готові захопити десантом всю Україну. Передусім Київ та ще кілька міст - Львів, Одесу, Миколаїв", - сказав під час розмови Євген Лупаков, перший заступник голови Спілки офіцерів України.

"Десантні кораблі до сьогодні знаходяться в Севастополі, плюс у них є захоплений десантний корабель України", - повідомив Лупаков.

"Тому не звертати уваги на навчання десантних сил в жодному разі не можна. Бо Путін - це звір, загнаний у кут. Він з дурі може зробити все, що завгодно. Якщо він піде відкритою війною, це для нього буде самознищенням, але він може погубити дуже багато людей разом із собою", - упевнений експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три роки тому Росія загарбала Крим.

"Десантні кораблі підуть на Одесу, Миколаїв, Маріуполь, авіація піде на Київ і Львів. І обов'язково задіють п'яту колону в Україні. Вона є і у військових формуваннях, і в Міністерстві оборони. Зрадники здаватимуть, але не зможуть підняти війська проти України, тому що сьогодні українські війська - не ті, які були 2014 року", - розповів експерт.

"В Україні знаходяться спецпідрозділи із Росії, десантники, які приїхали сюди під виглядом цивільних, але мають зброю і чекають команди", - додав він.

Лупаков оцінив імовірність реалізації такого сценарію "до 10%, не більше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну пропонують довічно правити Росією.

20 березня в Криму на полігоні Опук почалися масштабні командно-штабні навчання окупаційних військ Росії. У них також беруть участь Чорноморський флот і повітряно-космічні сили.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав сценарій повномасштабного вторгнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути