Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2020 16:08

Екскомандувач збройних сил США виніс вердикт щодо Криму

Екскомандувач збройних сил США виніс вердикт щодо Криму
Росія не може продовжувати війну проти України. Фото: Крим.Реалії

Про реальну деокупацію Криму говорити зарано.

Про це під час обговорення українськими та американськими політиками, дипломатами та військовими аналітиками мілітаризації анексованого півострова й ситуації в Чорноморському регіоні сказав екскомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес, пише Крим.Реалії.

"Я думаю, що про Крим потрібно говорити в довгостроковій перспективі. Це стратегічно важливо. Той факт, що Сполучені Штати ніколи не сприймали і не визнавали анексії Литви, Латвії та Естонії, є доброю моделлю. І нам потрібно робити те саме з Кримом. Кожен, навіть найменший аспект, будь-які місцеві вибори, або коли росіяни зі своїми кораблями заходять в кримські порти, ми повинні миттєво реагувати: визнавати власників суден контрабандистами і декларувати, що Крим – це не частина Росії", – зазначив генерал США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Севастополь відокремили від Криму

Операція Росії проти України зайшла в глухий кут.

"По-перше, звичайно, російський народ не хоче, щоб його солдати воювали з Україною. По-друге, відіграють роль санкції США та Європи. Путін заперечує, звичайно, що це російська війна проти України. Він каже, що в Україні йде громадянська війна. Але він каже про це, щоб приховати війну від свого народу", - сказав експосол США в Україні Джон Гербст.

За спроби виїзду на тимчасово окуповану територію півострова Крим затримано експосадовця МВС, який систематично надавав допомогу окупаційним правоохоронцям під час проведення незаконних затримань та обшуків громадян у так званих справах "Хізб ут-Тахрір".

Микола Аурелович Федорян до 2011 року проходив службу на керівних посадах в органах МВС України. 2011-го звільнився в запас з посади заступника начальника ГУ МВС України в АР Крим, передає "Українська правда" із посиланням на власні джерела.

Зараз ви читаєте новину «Екскомандувач збройних сил США виніс вердикт щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути