четвер, 25 жовтня 2018 09:57

Еколог розповіла про ситуацію в Армянську після запуску "Кримського титану"

Еколог розповіла про ситуацію в Армянську після запуску "Кримського титану"
Завод "Кримський титан" відновив роботу в Армянську / фото: Обозреватель

Після відновлення роботи завод "Кримський титан" може загрожувати довкіллю, бо за такий короткий час його не могли кардинально модернізувати.

"У повітрі явно відчувається запах хімічної речовини - це впливає на стан людей. Завод "Кримський титан", швидше за все, буде і далі загрожувати місцевим жителям і довкіллю, тому що за такий час не можна було його кардинально поліпшити. Швидше за все, там прочистили фільтри, зробили щось екстрене, знайшли вапняну суміш для заливки кислотонакопичувача", - каже еколог Маргарита Литвиненко в інтерв'ю "Крим.Реалії".

Можливо, тепер завод загрожуватиме жителям не такою мірою, але все-таки це реальна небезпека для міста.

"Достовірної інформації про виміри повітря та про стан жителів немає. Без води з Дніпра небезпека від роботи "Кримського титану" збільшена. Проекти з опріснення води або заповнення кислотонакопичувача іншою речовиною не компенсують небезпеку від діяльності заводу. Кислотонакопичувач все одно залишиться", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму відновив роботу завод, на якому сталися хімічні викиди

Наприкінці серпня в окупованому Криму сталися викиди на заводі "Кримський титан". Від цього потерпають жителі Армянська. Люди масово зверталися до лікарів зі скаргами на печіння в очах, носоглотці, нудоту. Авто, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею та сіро-зеленим нальотом, впродовж 2 днів було проведено масову евакуацію дітей із міста.

4 вересня окупанти вирішили припинити на 2 тижні роботу заводу.

Окупаційна влада екологічної катастрофи в Криму не визнає. Через це український омбудсмен терміново звернулася до ООН з приводу екологічної катастрофи у Криму.

22 вересня в окупованому Армянську на півночі Криму скасусвали надзвичайний стан, введений через викид небезпечних речовин із заводу "Кримський титан".

Зараз ви читаєте новину «Еколог розповіла про ситуацію в Армянську після запуску "Кримського титану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути