четвер, 17 січня 2019 13:24

Для полонених українських моряків вдома підготували житло - Полторак

Для полонених українських моряків вдома підготували житло - Полторак
"Ми для них підготували житло", - Степан Полторак зробив гучну заяву

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна робитиме все можливе для повернення військовополонених додому.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

Жодного солдата, офіцера, військовослужбовця ми просто так не віддамо. Ми взагалі робимо все можливе для того, щоб їх повернути додому... Така зустріч відбулася. Хлопці почувають себе добре. А ми будемо за них боротися", - запевнив глава оборонного відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матері українських полонених звернулися до представників міжнародної спільноти

Також додав, що Міністерство оборони підготувало житло для військовополонених.

"Вони будуть у нас, вони будуть у нашому краю, їх чекають родини, їх чекають військовослужбовці. Ми для них підготували житло. Найголовніше, щоб вони швидше повернулися додому. Ми їх чекаємо", - наголосив міністр.

15-16 січня 2018 року Лефортовський суд провів засідання по справі продовження терміну арешту українських військовополонених. 16 моряків залишили під вартою до 24 квітня.
Матросів Андрія Ейдера, Артеменка Андрія та старшини Олега Мельничука, - їм подовжили термін перебування під вартою до 26 квітня.

Вони потрапили до полону в результаті нападу на них російських прикордонників 25 листопада. Росіяни взяли штурмом українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу". Судна доправили у порт Керчі на анексованому півострові Крим. Під час штурму росіяни захопили у полон 24 моряки. Троє дістали поранення, в них осколкові поранення різних частин тіла. Полонених військовослужбовців помістили до Сімферопольського СІЗО, поранених до лікарні в Керчі. 30 листопада їх таємно вивезли до московського СІЗО "Лєфортофо", а поранених у тюремну лікарню СІЗО "Матросская тишина".
Росія звинувачує моряків в ніби-то незаконному перетині кордону. За цією статтею військовослужбовцям загрожує 6 років ув'язнення.
Моряки не визнали себе порушниками російських кордонів, називають себе військовополоненими. Вимагають їх утримувати відповідно до Женевської конвенції.

Зараз ви читаєте новину «Для полонених українських моряків вдома підготували житло - Полторак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути