четвер, 17 січня 2019 13:17

Матері українських полонених звернулися до світової спільноти

Матері українських військовополонених звернулися до представників посольств різних країн.

Вони попросили у дипломатів сприяти найскорішому поверненню моряків додому, повідомила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова у своєму Facebook.

Усі рідні, близькі звертаються до вас, до міжнародних організацій, до тих, хто може як-небудь допомогти у звільненні наших хлопців... Низький вам уклін від усіх матерів. Будь ласка, допоможіть звільнити наших хлопців", – сказала мати капітана катера "Бердянськ" Дениса Гриценка Лариса Гриценко на зустрічі з представниками посольств західних країн.

Український омбудсмен Людмила Денісова разом із координатором групи адвокатів військовополонених Миколою Полозовим провели брифінг.

У ньому брали участь родичі українських військовополонених і представники країн Європейського Союзу, а також представники ЄС у Москві.

На заході Денісова розповіла подробиці та результати судових засідань, які відбулися 15-16 січня у Лефортовському районному суді Москви.

"Наголосила на тому, що одним із головних питань залишається стан поранених. Ми вимагаємо підтверджену медичними довідками офіційну інформацію про стан здоров'я наших моряків", - пише вона.

Автор: Людмила Денісова
  На брифінгу Людмила Денісова попросила у дипломатів посилити тиск на РФ
На брифінгу Людмила Денісова попросила у дипломатів посилити тиск на РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Принижуватися перед ними не хочу" - мати полоненого моряка про листи російською

"Ми наполягаємо на звільненні військовополонених моряків без будь-яких умов зі сторони РФ, зважаючи на основоположні принципи, які закладено у Женевській конвенції", - додає Денісова.

Вона попросила представників міжнародної спільноти посилити тиск на російську владу та посилити санкції для того, щоб РФ почала дотримуватись норм міжнародного права.

Рідні полонених моряків змогли розповісти послам про ситуацію.

Лефортовський суд провів засідання у справі продовження терміну арешту українських військовополонених.

Напередодні Федеральна служба безпеки Росії просила у слідства провести його у закритому режимі (судове засідання, при якому відсутня публіка. - Gazeta.ua), посилаючись на збереження таємниці слідства.

Адвокат одного з кремлівських бранців Сергій Бадамшин назвав це грубим порушенням принципу гласності правосуддя.

На думку Миколи Полозова, адвоката полоненого моряка Дениса Гриценка, такі дії ФСБ свідчать про те, що російська влада баїться уваги зі сторони іноземних ЗМІ та послів.

Зараз ви читаєте новину «Матері українських полонених звернулися до світової спільноти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути