пʼятниця, 15 грудня 2017 18:30

"Діти ходять до суду, щоб побачити батька" - дружина розповіла про стан "кримського диверсанта"

"Діти ходять до суду, щоб побачити батька" - дружина розповіла про стан "кримського диверсанта"
Оксана Стогній: з чоловіком було побачення весною. Фото: Кризовий центр

У рамках звернення до президента України родичів "політичних в'язнів Кремля", рідні ділилися інформацією про своїх близьких.

Оксана Стогній, дружина політв'язня Олексія Стогнія, засудженого до 3,5 років ув'язнення, розповіла, що переживає її родина.

Його затримали в листопаді 2016 у Криму. Звинувачений у диверсії і проходить по справі "кримських диверсантів".

"Він знаходиться в тюрмі, на території Криму. Наша родина лишилась без годувальника, а діти - без батьківської опіки. Вони були свідками обшуків і затримань їхнього батька. Тепер цим дітям сняться в'язниці, а "прогулянки" - лише до зали суду, щоб побачити батька. Моя молодша донька досі не знає, що сталося з батьком. Я не можу їй пояснити, у зв'язку з особливостями її розвитку і слабкою психікою. Вона весь час у мене запитує, коли тато повернеться, чи пам'ятає він про нас, чи знає, як ми сумуємо", - розповіла Оксана Стогній.

За її словами, кожного дня здоров'я "арештантів Кремля" погіршується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін обміняв Чийгоза й Умерова на двох вбивць - Джемілєв

"Абсолютно у кожного загострились хронічні хвороби, з'явилися нові, яких можна було уникнути при нормальному способі життя. У зв'язку з цим, дуже хочемо, щоб президент з нами зустрівся. Ми просто у відчаї. Я вірю, що ця зустріч дасть мені надію. Сподіваюсь, що мої діти зустрінуться з батьком", - наголосила вона.

Жінка зазначила, що з чоловіком було побачення весною.

"З того часу я переїхала до Києва і більше знаходжусь тут. Він - у виправній колонії в Керчі. За цей час у нього було два побачення з батьками. Інколи йому дозволяють зателефонувати батькам. Але дуже мало інформації", - розповіла вона Gazeta.ua.

Родичі "політв'язнів Кремля" вимагають особистої зустрічі з президентом Петром Порошенком. А також пояснити, чи внесли їхніх близьких у список "обміну полоненими".

Зараз ви читаєте новину «"Діти ходять до суду, щоб побачити батька" - дружина розповіла про стан "кримського диверсанта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути