вівторок, 12 грудня 2017 14:54

Путін обміняв Чийгоза й Умерова на двох вбивць - Джемілєв

Путін обміняв Чийгоза й Умерова на двох вбивць - Джемілєв
Мустафа́ Абдульджемі́ль оглу́ Джемі́лєв (Киримоглу́). Фото twitter.com

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виміняв у Росії Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова на вбивць редактора сайту "Кавказ-центр".

"25 жовтня були звільнені два заступники голови Меджлісу Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров. Було багато розмов, що нібито буде починатися якась лібералізація, Путін зробив гуманний крок – а насправді виявилося зовсім інше", – сказав Мустафа Джемілєв, лідер кримських татар.

"Цих людей Ердоган обміняв на двох бандитів, які вбили редактора сайту "Кавказ-центр". Після цього, через кілька днів, арештували ще чотирьох кримських татар – і при цьому одну жінку просто вбили", – додав Джемілєв.

Він додав, що збір усіх фактів порушень прав людини Росією в Криму і скарги в міжнародні інстанції – важливі кроки для деокупації Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти перетворюють Крим на пустелю

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров подаватимуть позови до адміністрації президента Росії Володимира Путіна з вимогою розсекретити акти про своє звільнення з ув'язнення в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Путін обміняв Чийгоза й Умерова на двох вбивць - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути