Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2022 06:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Десятки кілометрів від передової: ЗМІ розповіло, де насправді Шойгу "інспектував" позиції РФ

Десятки кілометрів від передової: ЗМІ розповіло, де насправді Шойгу "інспектував" позиції РФ
"Передові позиції", які відвідував міністр оборони РФ Сергій Шойгу, виявилися на півночі Криму – ЗМІ. Фото: скріншот з відео

Днями міністерство оборони Росії повідомило, що їхній керівгик Сергій Шойгу нібито проінспектував "передові позиції" російських підрозділів.

Як з'ясувалося, Шойгу був за десятки кілометрів від лінії фронту. Про це пише "Радио Свобода" з посиланням проєкт GeoConfirmed у Twitter.

Проєкт встановив, що на опублікованому відомством відео Шойгу знаходився в десятках кілометрів від передових позицій окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цей візит мінус для росіян" ‒ ЗСУ висміяли поїздку Шойгу на фронт в Україну

Волонтери проєкту геолоціювали місця, які міністр оглядає з ілюмінатора вертольота. З'ясувалося, що окопи, які потрапили в об'єктив камер і над якими пролітав Шойгу – на відстані 85 км від лінії фронту.

Міністр оборони РФ перебував на півночі Криму, в районі міста Армянськ.

18 грудня стало відомо, що Сергій Шойгу проінспектував угруповання військ окупантів у зоні проведення так званої спецоперації. При цьому російське міністерство оборони повідомляло, що Шойгу "здійснив обліт районів дислокації військ і перевірив передові позиції російських підрозділів".

"На передовій" Шойгу поспілкувався з російськими військовослужбовцями й "подякував особовому складу за зразкове виконання бойових завдань", писали в міноборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «Десятки кілометрів від передової: ЗМІ розповіло, де насправді Шойгу "інспектував" позиції РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути