середа, 24 жовтня 2018 12:25

Чубаров вимагає видворити з України главу Росрибгосподарства

Чубаров вимагає видворити з України главу Росрибгосподарства
Зірвали засідання рибної комісії по Азовському морю: росіяни просять захисту. Фото: Радіо Свобода

Народний депутат, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на зборах українсько-російської комісії з рибальства на Азові закликав припинити діалог з агресором і викликав СБУ. Від силовиків вимагав затримати і видворити главу делегації Росрибгосподарства Ігоря Рульова.

Відео промови поширили у Facebook.

Крім того, на засідання також приїхав народний депутат Сергій Висоцький. Він пояснив, що глава російської делегації, представник рибгоспу Росії Рулев незаконно в'їхав на територію Криму до аеропорту Сімферополя.

"Сидить злочинець. Він в'їхав на нашу територію, яку окупувала РФ. Ви розмовляєте зі злочинцем. Вони вбивають і викрадають наших людей. (....) А ви запрошуєте дипломата російського посольства, ви сидите зі злочинцем. Я вас закликаю негайно припинити це збіговисько", - заявив Чубаров.

У свою чергу, голова "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко пояснив, що українську делегацію в комісії викликали для консультацій у МЗС України. Склад цієї делегації затверджувало Держрибагентство, а не МЗС.

"Українську делегацію фахівців зі співробітництва з окупантами викликали "для консультацій" у МЗС України. Навіщо? І до чого тут МЗС України, якщо склад делегації затверджувало Державне агентство рибного господарства України (Держрибагентство)? МЗС хоче теж до тієї рибної грязюки? - Краще б викликали на допит до військової контррозвідки з приводу сприяння розвідувальній діяльності Росриболовства в Азовському морі", - написав Клименко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ покриває російські крадіжки в Чорному морі: оприлюднили докази

Він також додав, що російська делегація в шоці, викликали своїх дипломатів із посольства, просять захистити від радикал-націоналістів, яких там не було.

"Наші нардепи на чолі з Чубаровим продовжують вимагати оформлення протоколів і видворення голови делегації Росриболовства за незаконне перебування в окупованому Криму", - додав Клименко.

На обговорення умов щодо вилову риби в Азовському морі та підписання спільної угоди до України прибула російська урядова делегація. У зустрічі беруть участь представники українського Держрибагентства, МЗС, Мін'юсту, прикордонної служби та інших. З боку РФ будуть представники Державного рибного агентстсва, МЗС РФ, прикордонної служби ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Чубаров вимагає видворити з України главу Росрибгосподарства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути