пʼятниця, 16 червня 2017 16:06

Чубаров порівняв російські паспорти з німецькими аусвайсами

Автор: Kherson.life
  Рефат Чубаров порівняв російські паспорти з німецькими аусвайсами
Рефат Чубаров порівняв російські паспорти з німецькими аусвайсами

Кримчанам можна брати російські паспорти як тимчасовий документ на окупованій території, аби у них не виникало проблем з окупантами.

Таку думку висловив лідер Меджлісу кримськотатарського народу і народний депутат Рефат Чубаров у телеефірі "5 каналу".

Він згадав, як після окупації росіянами півострова, виступив на кримському телебаченні щодо російських паспортів, які примусово ввели окупанти.

"Щойно все стало зрозуміло, як тільки вже майже вийшли з Криму останні українські військові і техніку вже майже всю вивезли. Коли стало зрозуміло, що людей витіснятимуть із Криму з огляду на їх майнові стани, можливості. Коли вони оголосили про паспорт, я вийшов на телебачення, тоді ще ATR працював. "Слухайте, я вам розповім про свого діда", - сказав я. - Дід 1942 року жив тоді у Судаку. Збирався піти до родичів, які жили в Сейклері, це Нижньогірський район в степовому Криму. І він прийшов десь в село Капскор. Там стояв німецький пост. Йому кажуть: "Аусвайс!". І він зрозумів, що без "аусвайса" він нікуди не дінеться на тому півострові. І я тоді сказав: "Вважайте, що російський паспорт - це "аусвайс", беріть ті "аусвайси", - розповів Чубаров.

Аусвайсом називали документ фашистів, виданий людям на окупованій території німцями за часів Другої світової війни, який давав право на більш-менш вільне пересування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крим повинні залишити ті, хто поселився після окупації" - Чубаров

Після вторгнення до Криму і захоплення органів влади в березні 2014 року, не чекаючи рішення Держдуми, Федеральна міграційна служба Росії почала масово видавати в Криму російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «Чубаров порівняв російські паспорти з німецькими аусвайсами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути