Ексклюзиви
неділя, 23 лютого 2020 13:06

Crimea is Ukraine: в Австралії провели акцію до річниці анексії Криму

Crimea is Ukraine: в Австралії провели акцію до річниці анексії Криму
20 лютого 2020 минуло шість років від дня анексії Росією Криму. ФОТО: zn.ua

23 лютого в столиці Австралії Канберрі перед посольством РФ відбулася акція, присвячена шостій річниці анексії Криму. Влаштували її австралійські українці й місцеві, які підтримують Україну.

Біля входу до території посольства з плакатами "Crimea is Ukraine! Liberate Crimea! (Крим – це Україна! Звільніть Крим!) зібралися близько півсотні людей, повідомляє Радіо Свобода.

За словами координаторки заходу Наталі Альохіної, акцію влаштували задля того, щоб "привернути увагу громадськості до російської агресії в Україні й нагадати австралійцям про геополітичний злочин Кремля – окупацію Криму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари готують мітинги у Криму

Нагадали активісти й про інший злочин Росії – геноцид–депортацію чеченського та інгушського народів. Відбувся він 76 років тому.

20 лютого 2014-го є офіційною датою початку анексії Криму. Саме її визначили постановою Верховної Ради України "Про заяву Верховної Ради України "Про відсіч збройної агресії Росії та подолання її наслідків" від 21 квітня 2015-го. У Кремлі ж запевняють, що правильною датою є 22 лютого. Однак у наявності є докази, які це твердження заперечують.

Зараз ви читаєте новину «Crimea is Ukraine: в Австралії провели акцію до річниці анексії Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути