вівторок, 13 листопада 2018 22:15

"Ціною окупації Криму буде сама Росія" - Джемілєв

"Ціною окупації Криму буде сама Росія" - Джемілєв
Джемілєв напророкував загибель Росії. Фото: Gordonua

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що ціною окупації Криму буде сама Росія, яка ймовірно розпадеться.

Водночас після загибелі РФ багато народів отримають свободу. Про це Джемілєв сказав у коментарі OBOZREVATEL.

"Я думаю, що це ненадовго. Я навіть думаю, що ціною окупації Криму буде сама Росія. Щонайменше, цей режим, який хуліганить у всьому світі. Щодо існування самої цілісної держави, я сподіваюся, вона розпадеться, і багато народів отримають свободу", - зазначив він.

"Петро Порошенко дав розпорядження на четвер, 15 листопада, запросити мене, Рефата Чубарова, Володимира Гройсмана та Андрія Парубія для обговорення Конституційної комісії. Якщо він дасть розпорядження, найближчим часом пройде ця Конституційна комісія. Якщо зміни будуть схвалені, то сподіваюся, до президентських виборів їх винесуть на розгляд до Верховної Ради", - наголосив Джемілєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєву 75: сталевий характер не зламали роки переслідувань

Він зазначив, що за підтримки депутатів у 226 голосів, ці зміни направлять до Конституційного суду, після якого його повернуть до Верховної Ради для остаточного голосування.

"Мова йде про переформатування Автономної Республіки з тієї, яка була аморфною і нічого не вартою, в національно-територіальну, де в преамбулі зазначається, що ця автономія відроджується або створюється як форма самовизначення корінного народу Криму в українській державі. І далі там є пункти, що гарантують права кримських татар і його представництва, місця Меджлісу і Курултаю, тобто органів самоврядування кримськотатарського народу", - пояснив Джемілєв.

В окупованому Криму засудили правозахисника Юнуса Машаріпова. Чоловіка затримали ще у вересні 2017. Спочатку Машаріпову інкримінували підрив ЛЕП і двох газопроводів, які відбулися в Криму в листопаді 2017 року, через місяць після затримання кримського татарина.

Зараз ви читаєте новину «"Ціною окупації Криму буде сама Росія" - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути