Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2018 21:30

У Криму засудили татарина за співпрацю з СБУ

У Криму засудили татарина за співпрацю з СБУ
Російські силовики у Криму засудили правозахисника Юнуса Машаріпова. Фото: QHA

В окупованому Криму засудили правозахисника Юнуса Машаріпова.

Чоловіка затримали ще у вересні 2017. Спочатку Машаріпову інкримінували підрив ЛЕП і двох газопроводів, які відбулися в Криму в листопаді 2017 року, через місяць після затримання кримського татарина. Про це пише "ATR".

Сьогодні, 13 листопада, стало відомо, що "Ялтинський міський суд" засудив Машаріпова до 4 років позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії загального режиму зі штрафом в розмірі 110 тисяч російських рублів за звинуваченням в "незаконному виготовленні вибухового пристрою, незаконному придбанні, зберіганні і носінні вибухових речовин". Машаріпова такаж звинуватили у співпраці з СБУ.

"Машаріпов створив два саморобних вибухових пристрої запальної дії і перевіз їх на ділянку місцевості, що знаходиться недалеко від храму Святого архістратига Михаїла, розташованого в селищі Ореанда (Ялта). За допомогою зазначених вибухових пристроїв він планував здійснити підпал гірсько-лісової місцевості на території Ялти з метою дестабілізації соціально-політичної обстановки в регіоні", - заявили в УФСБ РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жебрівський пояснив, навіщо Путіну псевдовибори на Донбасі

Сам Машаріпов розповів, що з 2014 року займався правозахисною діяльністю, повідомляючи різним організаціям про порушення прав дітей, інвалідів та пенсіонерів. У зв'язку з цим часто виїжджав з Криму на материкову частину України.

В окупованій російськими бойовиками Горлівці звільняють бюджетників, які відмовилися брати участь у псевдовиборах нового "ватажка". До проведення псевдовиборів терористи шантажували місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «У Криму засудили татарина за співпрацю з СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути