вівторок, 13 листопада 2018 08:31

Жебрівський пояснив, навіщо Путіну псевдовибори на Донбасі

Жебрівський пояснив, навіщо Путіну псевдовибори на Донбасі
Росія поспішала з виборами на Донбасі, щоб принизити статус Європи. Фото: ТВА

Росія, організовуючи псевдовибори на окупованих територіях Донбасу, намагається продемонструвати, що Нормандський формат нічого не дає, а президент Володимир Путін буде спілкуватися тільки з лідером США Дональдом Трампом.

"Росія так поспішала з виборами на Донеччині і Луганщині, щоб принизити статус Європи і показати, що Нормандський формат, який включає канцлера Німеччини Меркель і президент Франції Макрона, нічого не дає. Росія хотіла показати, що Путін буде розмовляти виключно з Трампом. Можливо, ще з китайцями, але щодо інших питань", - заявив екс-голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, аудитор НАБУ Павло Жебрівський, повідомляє zik.ua.

Він зазначив, що ще однією причиною для проведення фейкових виборів стало бажання Москви посадити проросійських бойовиків за стіл переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін розповів, за яких умов Донбас повернеться в Україну

Організацією цих псевдовиборів Кремль порушив Мінські домовленості та усі міжнародні норми. У зв'язку з цим Україна має представити зовсім інший план по Донбасу.

"Зрозуміло, що потрібен компроміс. А компроміс - це миротворці на кордоні з Росією і на лінії розмежування й тимчасова перехідна адміністрація до виборів за українським законодавством. Власне після того можна говорити про принесення миру на окуповані території Донецької і Луганської областей".

Посилити політичний та економічний тиск на Кремль закликали світ українські дипломати через псевдовибори ватажка бойовиків на Донеччині. Нелегітимне голосування вже засудили у Євросоюзі, Сполучених Штатах Америки, Канаді та НАТО. На Заході наголосили, що голосування порушує і міжнародне право, і українські закони, і Мінські домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Жебрівський пояснив, навіщо Путіну псевдовибори на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути