середа, 04 грудня 2019 16:12

Б'ють та відмовляють у медогляді - українського в'язня катують в РФ

Б'ють та відмовляють у медогляді - українського в'язня катують в РФ
Володимира Якименка незаконно засудили в РФ. Фото: Людмила Денисова/Facebook

Українцю Володимиру Якименку, якого незаконно засудили й утримують у виправній колонії в Саратовській області Росії, не надають медичну допомогу.

"Він страждає від болю в животі та ключиці, також має проблеми з зубами. Попри наявні проблеми зі здоров'ям, медичні працівники пенітенціарної установи не надають необхідної допомоги нашому співгромадянину. Більше того, громадянина України під тиском змусили підписати відмову від повного медичного обстеження", - заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Також додала, що працівники виправного закладу застосовують до нього фізичне насильство, - бʼють по нирках, виводять на вулицю при мінусовій температурі та змушують роздягатися до гола, після чого починають проводити тривалий огляд особистих речей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біль в грудях та приниження - екс-охоронець Яроша потребує підтримки

"Є факт про упереджене ставлення до нього через його громадянство. Йому було видане взуття, яке не підходить за розміром, що призвело до травм ніг. Дружині Володимира адміністрацією виправної колонії було відмовлено в прийнятті посилки з теплими речами та ліками для ув'язненого без пояснення причин", - зазначила Денісова.

Омбудсмен звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням у найкоротший термін посприяти проведенню повного медичного обстеження та надати Якименку медичну допомогу.

Волонтера Якименка затримали 11 червня 2017 року на адмінкордоні з Кримом. Його звинуватили в перевезенні наркотиків і засудили на 15,5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму міста Пугачова, Саратовська область. Сімʼя Якименків мешкає в смт Чаплинка, розташованому поруч з адміністративним кордоном Криму, і Володимир часто перетинав кордон, працюючи таксистом.

Зараз ви читаєте новину «Б'ють та відмовляють у медогляді - українського в'язня катують в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі