Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 13:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка розкрила наслідки ударів по Криму і аеродромах РФ

Британська розвідка розкрила наслідки ударів по Криму і аеродромах РФ
Розкрили наслідки українських ударів по Криму і аеродромах в РФ. Фото: gur.gov.ua

Британська розвідка проаналізувала останні успішні удари Збройних сил по військових цілях в Криму і аеродромах на території Росії.

РФ буде змушена тримати свою авіацію подалі від фронту і перекидати у Крим ППО з інших регіонів, свідчить розвідувальний огляд Міноборони Великої Британії за 20 червня

"У період з 12 по 18 червня російська авіація дальньої дії переключила увагу своїх ударів крилатими ракетами на українські військово-повітряні бази. Вони переконані, що це майже напевно було пов'язане з успіхами авіаударів ЗСУ. Це підкреслює занепокоєння Росії щодо майбутнього використання літаків F-16", - сказано в повідомленні.

Відомство нагадало, що серія скоординованих українських атак на цілі в Криму призвела до знищення критично важливих елементів російських зенітно-ракетних комплексів класу "земля-повітря" С-300 і С-400.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ безпілотники вдарили по НПЗ і нафтобазі

Кремль може швидко замінити системи, але подальше виснаження, напевно, змусить Росію залучати обладнання з інших регіонів. Ворог раніше вже робив це, аби зберегти щільність покриття своєї системи ППО.

"РФ може бути змушена змиритися зі зменшенням своїх можливостей, піддаючи свої сили в Криму підвищеному ризику. Подальші успішні українські атаки на російські аеродроми, з яких проводяться ударні операції, такі як Моздок, Ахтубінськ і нещодавно Морозовськ, дуже ймовірно, змусять Росію продовжувати політику розосередження авіації далі від лінії фронту", - йдеться у звіті.

Це майже напевно призведе до збільшення "втоми" літаків і екіпажів, оскільки збільшиться час вильотів.

Міноборони Великої Британії водночас не виключає, що втрата винищувача-бомбардувальника Су-34 у Північній Осетії на півдні Росії 12 червня була пов'язана саме з цим.

Вночі 18 червня в Ростовській області РФ внаслідок атаки безпілотників спалахнули резервуари з нафтопродуктами.

Ситуація сталася у місті Азові. Пожежа досить масштабна. Російські рятувальники намагаються її згасити, пишуть місцеві Telegram-канали.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка розкрила наслідки ударів по Криму і аеродромах РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути