вівторок, 02 червня 2020 09:52

Бомбардувальники США відпрацювали пуски крилатих ракет біля Криму

Бомбардувальники США відпрацювали пуски крилатих ракет біля Криму
Американські військові провели навчання біля Криму. Фото: Facebook/U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa

Бомбардувальники B-1 Lancer провели біля берегів Криму практичні тренування з умовного застосування крилатих ракет великої дальності AGM-158C LRASM.

Командування ВПС США в Європі підтвердило цю інформацію, пише EADailу

"Два бомбардувальники B-1B з 28-го бомбардувального крила, що базується на авіабазі "Еллсворт" (Південна Дакота), провели стратегічну місію Bomber Task Force Europe в Чорноморському регіоні. Під час місії B-1 провели тренування з використанням ракети великої дальності AGM-158C LRASM, призначеної для ураження кораблів противника", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На адмінкордоні з Кримом знайшли військовослужбовця із вогнепальним пораненням

LRASM - зброя нового покоління, призначена для виявлення та знищення конкретних цілей у групах надводних військових кораблів в умовах радіоелектронної боротьби.

"Зі збільшенням кількості морських загроз і вдосконаленням зброї захисту від проникнення в зону протидії ця крилата ракета забезпечує зниження ризику ураження активів, проникаючи в складні системи протиповітряної оборони противника", - заявив підполковник Тімоті Альбрехт з 603-го центру повітряних операцій.

За словами військового, такі тренування додають переваги щодо стримування супротивника не тільки США, але й їхнім союзникам і партнерам.

29 травня пара стратегічних бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer перетнула повітряний простір України, українські винищувачі - пара Су-27 і пара МіГ-29 зрівнялися з американськими літаками та здійснили їх супровід заданим маршрутом.

Зараз ви читаєте новину «Бомбардувальники США відпрацювали пуски крилатих ракет біля Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути