Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2019 08:30

Бетонні стіни та загальна мобілізація - як повертатимуть Крим та Донбас кандидати
11

Автор: uapress.info
  Українці 31 березня обиратимуть нового президента України з 39 кандидатів
Українці 31 березня обиратимуть нового президента України з 39 кандидатів

В Україні 31 березня відбудуться вибори нового президента. Передвиборча кампанія традиційно стартувала 31 грудня. Цього разу на пост голови держави зареєструвалася рекордна кількість кандидатів — 39 осіб виявили бажання управляти Україною наступні 5 років.

З них українці обиратимуть того, хто, на думку громадян гідно представлятиме Україну на світовій арені, поверне територіальну цілісність, а з нею і довгоочікуваний мир.

Gazeta.ua перед виборами передивилася яким чином кандидати збираються деокупувати Крим і Донбас та розбудовувати українську армію.

Автор: Антикор
  Петро Порошенко разом з військовослужбовцями на Донбасі
Петро Порошенко разом з військовослужбовцями на Донбасі

Петро Порошенко, чинний президент України

Обіцяє завершити модернізацію системи протиракетної та протиповітряної оборони, флоту та повітряних сил. Також має на меті поступово підіймати рівень забезпечення військовослужбовців.

Повертати анексований Росією Крим та відновлювати мир на Донбасі планує виключно дипломатичним шляхом.

"Ми продовжимо лінію на відновлення територіальної цілісності України, повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму політико-дипломатичним шляхом, забезпечуючи єдність проукраїнської коаліції у світі, використовуючи інструмент санкцій та механізм міжнародної місії ООН на всій території окупованого Донбасу, " - йдеться в його передвиборчій кампанії.

Разом з цім Порошенко обіцяє, що Росія понесе відповідальність за репресії громадян України в нині окупованому Криму та на Донбасі.

"Ми й надалі робитимемо усе можливе для повернення додому всіх наших громадян, які стали заручниками російського агресора – як у Росії, так і на окупованих нею територіях України".

Автор: Тверезий погляд
  Юлія Тимошенко разом з ветеранами-захисниками Донецького аеропорту
Юлія Тимошенко разом з ветеранами-захисниками Донецького аеропорту

Юлія Тимошенко, народний депутат України

Обіцяє модернізувати армію за стандартами НАТО і "домагатися колективних заходів з примусу агресора до миру і повернення Криму та Донбасу".

Має на меті реінтегрувати та відбудувати звільнені від окупації територій. Тимошенко обіцяє вже сьогодні "зруйнувати стіну страху, нерозуміння і ненависті, яка штучно зводиться між Україною й окупованими територіями".

Автор: ТСН
  Зеленський планує відбудовувати армію за стандартами НАТО
Зеленський планує відбудовувати армію за стандартами НАТО

Володимир Зеленський, шоумен

Бачить повернення окупований територій через посилення міжнародних відношень. Прагне створити професійну армію, забезпечити гідні умови служби і розвиток солдата.

"Моє завдання зробити так, щоб зарплата військовослужбовців була на рівні натівських стандартів", - йдеться у програмі.

Гриценко Анатолій, народний депутат України

Не бачить можливості повернення Донбасу шляхом угоди з агресором. Наполягає, що окуповані території мають повернутись без "особливих статусів" дипломатичними, воєнними, економічними, санкційними засобами спільно із закордонний партнерами.

"Не буде Україна поступатися правами на Крим в обмін на будь-які економічні поступки – у Криму наші громадяни, це наша земля, і Крим буде українським!", - йдеться у його програмі.

Юрій Бойко, народний депутат України

Задля миру готовий виконувати всі міжнародні зобов'язання та домовлятися з усіма сторонами конфлікту. У своїй передвиборчій програмі не уточнює про його наміри звільнити захоплений росіянами Крим.

Олег Ляшко, народний депутат України

Лідер однойменної радикальної партії не згадує про окуповані території.

В разі перемоги вимагатиме в країн-підписантів Будапештського меморандуму виконання їх гарантій стосовно безпеки та територіальної цілісності України.

"Якщо документ не виконується – ми маємо повне право заявляти про відновлення статусу ядерної держави, — пише він у своїй передвиборчій програмі.

Автор: Корреспондент.net
  Тарута вбачає відновлення територіальної цілісності мирним шляхом
Тарута вбачає відновлення територіальної цілісності мирним шляхом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Меджлісі заявили, кого підтримують на виборах президента

Сергій Тарута, народний депутат України

Програма стосовно окупованих територій будується на дипломатичному врегулюванні. Кандидат каже про підвищення боєздатності армії, та розміщення миротворчої міссії на території Донбасу. Однак вважає повернення Криму військовим шляхом неприйнятним.

Геннадій Балашов, бізнесмен

Пропонує посилювати антиросійські санкції та повністю відмовитися від будь-ких економічних відносин з Росією.

Сергій Каплін, народний депутат України

Гарантує соціальний захист військових і ветеранів та "мир через потужну армію та дипломатію". У пунктах передвиборчої програми ставить акцент на підвищенні рівня життя військовослужбовців, створенні професійної армії та "міжнародне співробітництво на основі ідеологічної солідарності європейських соціал-демократичних держав", - йдеться у програмі.

Роман Безсмертний, колишний член трьохсторонньої контактної групи

Планує повертати мир в Україну шляхом діалогу з РФ.

"Діалог України з Росією – прямий або через державу-посередника – заради звільнення військовополонених та розв'язання конфліктних питань. Діалог з мешканцями окупованих територій та їхня поступова реінтеграція без надання особливих статусів. Крим і Донбас – це Україна", - обіцяє кандидат.

Олександр Шевченко, народний депутат України

У передвиборчій програмі ставиться акцент на патріотичному вихованні населення. "Викорінювати зраду, руйнувати "п'яту колону", зміцнювати армію". Виступає за легалізацію володіння короткоствольною нарізною зброєю для громадян України з метою власного захисту та повну відмову від російських енергоносіїв.

Автор: LB.ua
  Кандидат в Президенти Юрій Володимирович Тимошенко обіцяє повернути всі захоплені території
Кандидат в Президенти Юрій Володимирович Тимошенко обіцяє повернути всі захоплені території

Юрій Тимошенко, народний депутат України

Обіцяє відновити територіальну цілісність України, повернути Автономну Республіку Крим, забезпечити вступ України до НАТО і так далі. Шляхи досягнення цього не вказуються.

Інна Богомолець, народний депутат України

Прагне наблизити армію до стандартів Північноатлантичного альянсу (НАТО —Gazeta.ua) та підвищити заробітну платню військовим.

Кандидатка прагне залишити оборонні підприємства у власності держави.

Стосовно окупованих Росією Криму та Донбасу, Богомолець пропонує розширити Мінський формат, долучивши до нього країни Будапештського меморандуму. На окупованих територіях вона планує розгорнути миротворчу місію ООН та жорстоко контролювати позиції Росії на кордоні з Україною. Повернення Криму Богомолець бачить тільки з виплатою Україні компенсації за збитки за 5 років.

Віталій Скоцик, керівник громадської організації "Аграрна платформа Віталія Скоцика"

Ставить своєю метою реформування армію за стандартами НАТО.

Руслан Ригованов до анексії Криму виконував обов'язки начальника підприємства "Севастопольський морський рибний порт"

Наполягає на встановленні воєнного стану на всій території України до самого звільнення окупованих територій. Він пообіцяв кримінальне переслідування для осіб відповідальних за сепаратизм в окупованих Криму та Донбасі.

Андрій Новак, безробітний

В забезпеченні зовнішньої безпеки України хоче реформувати силові структури та правоохоронні відомства.

Юлія Литвиненко, безробітна

Має на меті вирішення військового конфлікту з РФ відповідно до норм міжнародного права.

- Він вирішиться під час переговорів за участі міжнародних партнерів та модераторів. Росію в такому форматі буде визнано стороною конфлікту. Українці, які є політичними в'язнями Кремля та військовополоненими, повернуться додому, - пише вона.

Литвиненко має на меті посилити співпрацю з НАТО, щоб забезпечити безпеку для українських суден на Чорному та Азовському Морях.

Інна Богословська, директор громадської організації "Віче України"

Кандидатка обіцяє створити сильну резервну армію за стандартами НАТО, звільнити всіх засуджених добровольців та військових, які брали участь в Антитерористичній операції.

До повернення Криму та деокупації Донбасу Богословська відмовиться до будь-якої співпраці з РФ.

"Звільнення окупованих територій Донбасу за допомогою миротворчих сил ООН. Повернення Криму через побудову нової системи безпеки та контролю у Чорноморському регіоні разом з країнами чорноморського регіону", - пише вона.

Олександр Данилюк, керівник громадської організації "Центр оборонних реформ"

Про Крим та Донбас згадок немає.

Автор: Уніан
  Військовослужбовці на Донбасі
Військовослужбовці на Донбасі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 днів до виборів: Зеленського "повісять" в ЛНР, а Тимошенко платить масовці 30 грн

Василь Журавльов, голова громадської організації "Федерація футболу міста Маріуполь"

У своїй передвиборчій програмі робить акцент на модернізації армії, розвитку військової науки та виробництві власної зброї. Обіцяє Україні членство в НАТО.

Юрій Дерев'янко, народний депутат України

Пропонує побудувати армію "за стандартами НАТО". Наполягає на обов'язковій строковій службі та вважає потрібним двотижневий військовий вишкіл для чоловіків 18-55 років. Також йде мова про підвищення військового бюджету до 5% ВВП, та "участі міжнародних партнерів.

Валентин Наливайченко, голова партії "громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість"

Вбачає, що встановити мир та повернути окуповані Крим та Донбас можна з укладенням нової міжнародної угоди. Кандидат обіцяє створити центр з повернення заручників та зниклих без вісті.

Аркадій Корнацький, народний депутат України

Обіцяє повернути Крим та Донбас через поліпшення матеріального стану населення.

Значне поліпшення матеріального стану і соціального забезпечення громадян України, умов ведення бізнесу, стрімке зростання економіки, зміцнення на ділі, а не на словах Збройних Сил України та належне використання міжнародно-правових інструментів протидії агресії та анексії, стануть запорукою відновлення суверенітету України на всій її території", пише він.

Віктор Бондар, народний депутат України

Пропонує зосередити всі сили на розвитку економіки, а також пропонує переглянути умови співпраці з міжнародним валютним фондом та Європейським союзом. Вступ до військових блоків він вбачає лише через референдум.

Олександр Мороз, колишній голова "Соціалістичної партії Олександра Мороза", пенсіонер

Вірить у майбутнє України з позаблоковим статусом на зразок Австрії та Фінляндії. Докуповувати Крим та Донбас буде за допомогою надання особливого статусу регіонам.

- Нова система влади разом з проголошенням нейтрального статусу України на основі референдуму створює нову базу переговорів на Сході та Заході. Мир буде встановлений без жодних поступок щодо суверенності України, без крові і нових жертв,- пише він.

Олександр Соловйов, бізнесмен

У своїй програмі пропонує "припинити вогонь" і почати переговори з представниками ЄС, США та Росією. Треба також зазначити, що Соловйов обіцяє перешкоджати втручанню посольств і представництв закордонний фондів у внутрішні справи України

Ігор Шевченко, президент благодійної організації "Успішна Україна"

Наполягає на зміцненні армії та "бетонній стіні" на кордоні з Росією. Не бачать Україну як члена ЄС та НАТО, проте обіцяє взаємовигідне співробітництво.

Передбачає не тільки кримінальне переслідування, а й депортацію для зрадників і шпигунів.

Автор: unn
  Генуезька фортеця за колючим дротом після анексії Криму
Генуезька фортеця за колючим дротом після анексії Криму

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холопам освіта не треба: окупанти закривають єдину в селі школу

Руслан Кошулинський, голова секретаріату політичної партії "Свобода"

Має на меті розвивати весь військово-промисловий комплекс за допомогою введення податків з олігархів та фінансування ЗСУ не менше 5%. Кошулинський обіцяє створити контрактну армію та ракетний щит.

"Ухвалити державну програму військового кораблебудування терміном на 15-20 р. з урахуванням основних класів кораблів: десантні, мінно-тральні, фрегати корвети катери різного призначення", - йдеться в його програмі.

Кандидат в разі перемоги обіцяє створити міжнародний трибунал, який буде розслідувати злочини, що заподіяла Росія в ході війни з Україною. Заміною Мінських угод та Нормандського формату Кошулинський вбачає створення Будапештського формату з участю США та Великої Британії.

Майбутнє країни він бачить без надання територіям особливого статусу та автономії. Осіб, які мають подвійне громадянство Кошулинський пропонує позбавити громадянства України.

До деокупації Криму та Донбасу кандидат пропонує блокувати ці території.

"Встановити повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій. Припинити діяльність російського бізнесу в Україні, запровадити ембарго на російський капітал, товари та послуги. Націоналізувати активи, кінцевими власниками яких є громадяни РФ чи держава-агресор", йдеться в повідомленні.

Проводити будь-які вибори на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації та перепаспортизації населення. Здійснити перевірку кожної особи на наявність громадянства інших держав; співпрацю з окупаційним режимом; лояльність до України.

Зрадників України він пропонує притягнути до відповідальності, тих, хто встигне втекти — оголосити в міжнародний розшук.

Микола Габер, голова "Патріотичної партії України"

У своїй передвиборчій програмі ставить акцент на зміну військової та оборонної доктрини держави. Мова йде на тільки про посилення озброєнням. Кандидат запевняє, що замінить керівний склад збройних сил, створить професійну контрактну армію, та пропонує змінити "Мінський формат" взаємодії з агресором на Будапетський На його погляд в переговорному процесі мають приймати всі країни – гаранти Будапештського меморандуму. Це дасть можливість розробити покрокову стратегію звільнення Донбасу та Криму, і змусить країну-агресора компенсувати всіх завданих збитків.

Олександр Ващенко, голова громадської організації "Влада народу"

Повертати Донбас планує виключно мирним шляхом.

"Реінтеграцію нині окупованих територій правилами: всі винні у військових злочинах будуть покарані; всім, хто хоче жити в Росії і хто не вчинив злочинів проти України буде наданий час для вільного перетину кордону; цивільне населення житиме вільно без будь-яких санкцій"

Також кандидат пропонує

Визначення статусу Криму після його деокупації, як особливої економічної зони, орієнтованої на "технології здоров'я", "зелені технології" та інтенсивний біотехнологічний розвиток.

Ілля Ківа, голова професійної спілки "Всеукраїнська професійна спілка Міністерства внутрішніх справ України"

Кандидат має на меті реформувати систему оборони за шведською моделлю та збільшити військовий бюджет. На Донбасі і в Криму хоче створити безподаткову економічну зону. Буде вимагати від країн-підписантів Будапештського меморандуму дотримання гарантій безпеки для України. В разі перемоги він планує повернути Україні статус ядерної держави, а також ввести візовий режим з Росією. Також він обіцяє знайти та притягнути до відповідальності всіх, хто чинив злочини в часи війни з РФ. Кандидат має на меті відбудувати зруйнований Донбас.

Автор: ООС
  Село Кряківка, яке обстрілюють бойовики з сусідніх Сокільників
Село Кряківка, яке обстрілюють бойовики з сусідніх Сокільників

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як голосуватимуть військові в ООС

Роман Насіров, президент громадської організації "Федерація Дзюдо України"

Обіцяє залучити міжнародних партнерів для відновлення територіальної цілісності України.

Повернути до родин всіх бранців Кремля

Володимир Петров, продюсер

Має на меті запровадити проходження військової служби для всіх громадян України.

Ігор Смешко, екс-голова СБУ

Обіцяє зміцнити економіку країни, що в свою чергу сприятиме нарощуванню бойових спроможностей ЗСУ. Наполягає на форматі Будапештського меморандуму.

"Формат країн-підписантів Будапештського меморандуму 1994 року стане основним форматом для політико-дипломатичних заходів і дій з метою примушення агресора до виконання гарантій територіальної цілісності і недоторканості кордонів України."

Також Смешко обіцяє забезпечення державної підтримки переселенців з анексованого Криму та окупованих територій Донбасу

Юрій Кармазін, президент громадської організації "Інститут права і суспільства"

Також веде мову про сильну професійну армію та соціальний захист військовослужбовців. Пропонує створення резервної армії на базі українського козацтва з правом носіння вогнепальної зброї та звільнення від кримінальної відповідальності незаконно засуджених бійців добровольчих батальйонів.

Сергій Носенко, бізнесмен

Планує залучати держави, що гарантували безпеку та територіальну цілісність Україні, коли вмовили її підписати Будапештський меморандум та знищити ядерну зброю.

Автор: Нова газета
  Селище Олива в окупованому Криму. Після анексії російські загарбники обнесли його парканом та виселяють місцевих жителів з їх домівок
Селище Олива в окупованому Криму. Після анексії російські загарбники обнесли його парканом та виселяють місцевих жителів з їх домівок

Віталій Купрій, народний депутат України

Обіцяє визнати пряму російську агресію війною проти України, а також запровадити воєнний стан в областях, які потерпають від російського вторгнення. З Росією в разі перемоги Купрія розірвуть транспортне сполучення, а державним та військовослужбовцям заборонять відвідувати РФ.

Ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду у Гаазі та вимагати переслідування там ворога, у тому числі Президента РФ, за військові злочини, — обіцяє кандидат.

Жителів окупованої території будуть заохочувати на переїзд до підконтрольних міст України.

- Розпочати ефективне кримінальне переслідування осіб, причетних до колабораціонізму в будь-якій формі. Надавати амністію тим, хто передав українському правосуддю військових злочинців окупаційних військ.

Також кандидат запевнив, що в разі його перемоги він буде наполягати на дотриманні країнами підписантами Будапештського меморандуму гарантій безпеки. Купрій додав, що в разі не дотримання він почне розглядати відновлення ядерного статусу України.

Олександр Вілкул, народний депутат України

Завіряє, що зможе зупинити війну за 100 днів.

Пропонує ввести на Донбас миротворчий контингент дружніх країн і нейтральних держав. Серед таких країн він пропонує такі країни як Казахстан, Білорусь та Азербайджан. Наполягає на створенні правових та фінансових умов "для повернення вимушених переселенців додому" та відновленні інфраструктури із залученням міжнародних донорів і ресурсів відродженого Донбасу.

Віктор Кривенко, народний депутат України

Обіцяє надати Кримським татарам автономію, буде посилювати тиск на міжнародну спільноту щодо посилення антиросійських санкцій. В його планах — провести роботу щодо викриття всіх посадових осіб, які працюють на благо країни-агрессорки.

Щоб зберегти українське суспільство, яке знаходиться в окупованому Криму, Кривенко планує полегшити процес набуття українцями громадянства та здобуття української освіти.

Посилення військової сили бачить через збільшення арсеналу та оновлення командирів.

Майже чверть українських виборців не визначилися, за якого кандидата у президенти голосувати. Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведене 1-7 березня.

Раніше група "Рейтинг" публікувала результати опитування за 19-28 лютого. Соціологи опитали 5 тис. осіб віком від 18 років за методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face).

Зараз ви читаєте новину «Бетонні стіни та загальна мобілізація - як повертатимуть Крим та Донбас кандидати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути