понеділок, 09 вересня 2019 08:56

Бекіров розповів подробиці свого обміну

Бекіров розповів подробиці свого обміну
В Москву Бекірова доставили цивільним літаком, після прибуття дали повідомити рідним і адвокатам про місце перебування. ФОТО: ГЛАВРЕД

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова відразу після засідання суду в Криму 27 серпня відвезли до Управління ФСБ Росії, а потім посадили на літак "Сімферополь — Москва".

У Москві він провів 2 тижні на конспіративній квартирі під наглядом лікаря, передає УНН.

"Після засідання суду суддя пішов до дорадчої кімнати на півтори години. Потім прийшов і зачитав рішення: відпустити під зобов'язання про явку до суду. Я був шокований, не зрозумів, що сталося; навіть адвокати очманіли, Олексій Ладин отетерів. Я подумав: випустять, відразу до матері поїду. Мене вивели із залу суду і посадили в мікроавтобус, повезли до будівлі ФСБ. Вийшов слідчий, приніс мій паспорт і каже: "Розпишися, що ти його отримав". Потім ми звідти виїхали. Дивлюся, їдемо не в напрямку СІЗО, а на виїзд із міста. Я кажу їм: "Ви дорогу не поплутали? Я Сімферополь добре знаю, ми не туди їдемо. Співробітник ФСБ відповідає: "Ми їдемо до Москви", — розповів Бекіров.

До Москви Бекірова доставили цивільним літаком, після прибуття дали повідомити рідним і адвокатам про місце перебування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого витягли з полону Росії: подробиці

"Я запитав ще, чи є у мене вибір не летіти туди. Мені сказали, що про це навіть мови бути не може, вибору у мене немає. Сіли у літак, на звичайний рейс "Сімферополь — Москва" — я, лікар і два чекіста. У Москві знову зустрів "бусик" і відвіз на конспіративну квартиру. Де вона була, що це за місце, я так і не зрозумів. Мені нічого вже там не казали, але я перебував під наглядом лікарів. Дали можливість повідомити рідним, що я опинився в Москві, тому що Ладин і донька мене шукали. Два тижні я там сидів, відпочивав і чекав", — пояснив Едем.

Про обмін ув'язненими між Україною та Росією він дізнався з телевізора.

"Я дивився телевізор, російські телеканали. Коли побачив на форумі Путіна і Медведчука, які говорили про обмін, то зрозумів, що щось має статися. Потім вже у відкриту по телевізору почали говорити про обмін, про моряків — я зрозумів, що нас готують на обмін", — розповів Бекіров.

"Центральний районний суд" Сімферополя в анексованому Росією Криму випустив кримськотатарського активіста Едема Бекірова із СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Бекіров розповів подробиці свого обміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути