вівторок, 09 жовтня 2018 12:06

Балух припинив голодування

Балух припинив голодування
Володимир Балух припинив голодування. Фото:file.liga.net

Засуджений у Криму український активіст Володимир Балух вирішив припинити голодування.

Звернення політв'язня на прес-конференції в Києві зачитав архієпископ УПЦ КП Климент.

Також Володимир Балух заповідає у випадку смерті не ховати його на окупованій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чим займається Олег Сенцов після припинення голодування

"Розуміючи наслідки дієвого дотримання мною тексту цієї заяви, звертаюся до вас і прошу виконати свою останню волю: у випадку фізичної або психічної смерті не залишати моє тіло на окупованій території. Місце поховання тіла залишаю на вибір сім'ї, - я б хотів, щоб це була сільська місцевість на березі Дніпра під Києвом... ", - написав Балух.

У Балуха після більш 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Напередодні підконтрольний Кремлю "Верховний суд Криму" частково пом'якшив вирок засудженому з 5 років колонії Володимиру Балуху. Його засудили до 4 років і 11 місяців колонії та зобов'язали виплатити штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4 тис. грн). Активіста засудили до такого тюремного строку за сукупністю 2 кримінальних справ.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018-го. Після місяця повної відмови ув'язненого від прийому їжі кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (2 склянки вівсяного киселю, 50-70 г сухарів із чорного хліба та чай із медом), який підтримує "балансування на нульовій позначці".

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016-го. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова вже кілька місяців не отримує даних про стан здоров'я політв'язня Володимира Балуха.

Зараз ви читаєте новину «Балух припинив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути