вівторок, 17 листопада 2020 14:40

Американський військовий поділився думками щодо води в Крим

Американський військовий поділився думками щодо води в Крим
"Коли Росія, наприклад, каже, що водний простір навколо Криму, лише їхній, маємо власними вчинками демонструвати, що це не так. Не допускати, скажімо, розвідку надр, яку здійснюють російські кораблі", - каже Бен Ходжес Фото: Цензор.нет

Платформа з деокупації Криму має нагадувати про незаконність російської окупації.

Світ знатиме про російські злочини на окупованому півострові, розповів інтерв'ю зі співголовою ЛБФ, генерал-лейтенантом у відставці, екскомандувачем сухопутних сил ЗС США в Європі Беном Ходжесом в інтерв'ю Цензор.Нет.

"Коли Росія, наприклад, каже, що водний простір навколо Криму лише їхній, маємо власними вчинками демонструвати, що це не так. Не допускати, скажімо, розвідку надр, яку здійснюють російські кораблі", - говорить військовий.

В Криму нема проблеми із забезпеченням водою цивільного населення. Росія маніпулює цим питанням, бо хоче забезпечувати свої окупаційні війська за рахунок України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Сімферополі жителям скоротили подачу води

"Так, водна криза є проблемою, бо в Криму зосереджено 30 тисяч російський військових і моряків, і Росія це не приховує. Нестача води впливає на їхню спроможність. Та якщо Росія може збудувати міст через Керченську протоку, то хіба не може провести трубопровід і забезпечити Крим водою", - додає Ходжес.

Туреччина має входити до платформи з деокупації Криму.

"Це єдина країна з усіх інших у Чорноморському регіоні, яка має свій інтерес – переймається долею кримських татар. Президент Ердоган публічно заявив, що не визнає анексії Криму і підтримує Україну. Це позитивний сигнал. Як на мене, Україні треба якомога тісніше співпрацювати із Туреччиною у всіх сферах. Ви вже трішечки це робите в оборонній індустрії. Загалом Туреччина має стати лідируючою силою в Чорноморському регіоні", - розповідає Ходжес.

Росія пропонує Україні відкрити своє консульство в тимчасово окупованому Криму.

"Для Києва, впевнений, дуже актуальним було б відкриття свого консульства на території Криму. Підстави для цього – велика активність спілкування громадян України з Кримом. Понад мільйон туристів на рік і великі родинні зв'язки", - заявив віцепрем'єр Криму Георгій Мурадов, пишуть пропагандистські ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Американський військовий поділився думками щодо води в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути