Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2022 06:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналісти показали ще двох катів-окупантів з Київщини
4

Журналісти ідентифікували двох російських військових, які поводилися по-звірячому у селі Богданівка Броварського району на Київщині.

Ідеться про капітана та майора з 15-ї окремої мотострілецької бригади російської армії Олександра Васильєва та Олексія Булгакова, повідомили "Схеми".

Броварська прокуратура заочно вже повідомила їм про підозру за статтею "порушення законів та звичаїв війни".

Олександр Васильєв на фото ліворуч
Фото: radiosvoboda.org
Олександр Васильєв на фото ліворуч
Олексій Булгаков
Олексей Булгаков

За свідченнями жителів Богданівки, Васильєв та Булгаков катували українського військовополоненого та місцевого священнослужителя.

Розслідувачі з'ясували, що обоє росіян служать у військовій частині 90600. Вона розташована в Самарській області РФ. Бригаду називають "миротворчою", оскільки її бійці виконували "миротворчі завдання у зонах збройних конфліктів" Північної Осетії, Придністров'я та Абхазії.

Васильєв – помічник командира з'єднання з фізичної підготовки. За словами потерпілих, він поводився особливо жорстоко. Військовополоненого бійця територіальної оборони він бив його прикладом та затискав кінцівки. Священнослужителя він змусив роздягнутися в присутності інших солдатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали обличчя учасників геноциду на Київщині

Булгаков, за словами постраждалих, віддавав наказ Васильєву бити місцевих. За даними українських правоохоронців, Булгакову 40 років, він капітан. Має прізвисько "Шмель".

Росіянин має кілька сторінок "Вконтакте" з різними прізвищами. Серед груп, в яких він є учасником – "Военная разведка России".

Президент Росії Володимир Путін надав 64-й бригаді почесне звання "гвардійської". Саме ця бригада влаштовувала звірства в Бучі під Києвом: ґвалтували жінок і дітей, убивали цивільних та мародерствували. Бригада є підрозділом у складі 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу та дислокується в Хабаровському краю.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти показали ще двох катів-окупантів з Київщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути