вівторок, 25 травня 2021 09:49

Знижки збережуть: у київському метро розповіли подробиці неминучого подорожчання

Знижки збережуть: у київському метро розповіли подробиці неминучого подорожчання
Вартість поїздки в метро обіцяють зробити компромісною. Фото: УНІАН

Столичне метро передало фінансові документи й розрахунки щодо зміни тарифу на проїзд у департамент транспортної інфраструктури КМДА. Подорожчання вартості проїзду в підземці є неминучим.

Про це повідомила заступниця начальника Київського метрополітену Наталія Макогон.

"Чекаємо від них (департаменту. - Gazeta.ua) ухвалення рішення на рівні міста. Коли буде відповідь, невідомо", – розповіла Макогон для "Сьогодні".

Вона нагадала, що собівартість однієї поїздки в метро становить 20,5 грн. Також місто ще не покрило всіх витрат за минулий рік, коли підземка не перевозила пасажирів із березня до травня включно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києвом курсуватимуть 19 ідеальних маршруток

"Гадаю, під час формування тарифу оцінюватимуть можливості міського бюджету, рівень середньої зарплати в Києві та інші показники. Місто шукатиме варіант, який виявиться доступним усім киянам і буде вигідний метрополітену", – зазначила Макогон.

Чи становитиме вартість однієї поїздки 15 грн, про що повідомляв мер міста Віталій Кличко, ще невідомо.

"Нам поки про фінальні показники не повідомили. Можу сказати, що всі знижки, що діють у метрополітені в разі купівлі великої кількості поїздок (50 поїздок. - Gazeta.ua), планують зберегти. Разові поїздки перестали бути в пріоритеті в киян. Знижки збережуть", – додала Макогон.

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва - наземному та метро - поки що становить 8 грн. 6,5 грн, якщо купувати або поповнювати проїзний квиток на максимальну кількість поїздок. Київський метрополітен і Київпастранс звернулися до столичної влади з проханням підтримати їх у час пандемії - виділити кошти з бюджету чи переглянути тарифи на проїзд. Рішення про підвищення вартості проїзду ухвалять після аналізу відповідних розрахунків департаменту економіки. На це піде мінімум два-три місяці, повідомили в КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Знижки збережуть: у київському метро розповіли подробиці неминучого подорожчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути