Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2007 07:10

Жителям під"їзду відключили гарячу воду

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Мати киянки Тетяни Нідельської стверджує, що аварія в під’їзді сталась не з їхньої вини
Мати киянки Тетяни Нідельської стверджує, що аварія в під’їзді сталась не з їхньої вини

Минулого тижня до 12-го під"їзду в буд. N17 на вул. Прирічній, що на Оболоні, подали гарячу воду. Його мешканці понад тиждень її не мали.

Воду відключили працівники місцевого ЖЕКа. Причина — дірка в трубі між першим  та другим поверхами. Мешканці звинувачують у негараздах власників квартири N365. Вони замінили за кілька днів перед відключенням води старі металеві труби на нові.

— Затіяли у себе в помешканні грандіозний ремонт, — розповідає сусідка Людмила Максимівна. — Наприкінці вирішили замінити водонапірні труби. Але щось там у них не зійшлося. Трубу прорвало, затопило сусідів знизу. Тиждень жили без гарячої води.

Тетяна Нідельська, власниця квартири N365, каже, що не винна. Стверджує, що пропонувала сусідам на першому й третьому поверхах замінити старі труби за власні гроші. Жінка хотіла уникнути подібних затоплень на майбутнє. Але ті відмовилися. Вони не хотіли починати в себе брудних ремонтних робіт, хоч і за чужий кошт.

— Сусіди зверху не погодилися. Вони випивають. Пояснили, що їх не буває вдома і взагалі, мовляв, "нас це не цікавить". Сусідів знизу моя пропозиція теж не зацікавила. "Ви собі міняйте. А ми тут при чому?". Майстер казав мені, що труби можуть прорвати в будь-який час. Їм уже 30 років. Коли міняли, то вони були, як цигарковий папір, — ледь не руками протикалися. А сушка для рушників у мене була залатана п"ятьма хомутами, — веде далі Тетяна Нідельська.

Через кілька днів після заміни труб у сусідів із першого поверху зі стелі почала стікати вода. Викликали місцевого майстра. Той сказав, що труби потріскалися за 40 сантиметрів від труби Нідельської і потребують негайної заміни.

— Нашої провини немає. Ми зверталися до ЖЕКа за дозволом на ремонт. Їхній працівник був присутній під час монтажу, але сидів на вулиці й навіть не глянув, у якому стані ті труби, що ми міняємо. А тепер ЖЕК каже, що нас зобов"яжуть замінити труби у всьому під"їзді. Крім того, житлова контора роздає комусь наші телефони — мобільні й домашні. Буває, телефонують о другій ночі люди з сусідніх під"їздів, скандалять, звинувачують нас, що вода відсутня, — обурюється Тетяна.

Поспілкуватися із власниками підтопленої квартири на першому поверсі кореспондентам "ГПУ" не вдалося. Ми кілька разів дзвонили в двері, було чути, що у квартирі чоловік розмовляє із жінкою. Та нам ніхто так і не відкрив.

Зараз ви читаєте новину «Жителям під"їзду відключили гарячу воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути