понеділок, 08 лютого 2021 19:16

Зимовий апокаліпсис: підбірка небезпечних аварій на столичних дорогах

У понеділок, 8 лютого, Київ, як і вся Україна, опинився у сніговій пастці. Опади в столиці розпочалися ще вночі й не припиняються досі. Відранку усі магістралі міста паралізували гігантські затори, а вартість проїзду у таксі злетіла до космічних цифр. Містяни фільмують небезпечні ситуації на дорогах.

Негода позначилася на курсуванні громадського транспорту. Їздить він із суттєвими затримками. Через заметіль в аеропортах "Бориспіль" та "Київ" ім. Ігоря Сікорського затримувалися рейси на приліт та виліт. Рейс із Львова, який мав бути у "Борисполі" о 8.30, довелося скасовувати.

У Києві та області із 15:00 тимчасово обмежили в'їзд вантажівок. Відповідне рішення прийняли з метою недопущення накопичення великогабаритного транспорту на автошляхах.

Автор: КМДА
  Через потужний снігопад Київ опинився у зимовій "пастці"
Через потужний снігопад Київ опинився у зимовій "пастці"

На вул. Бориспільській, 9 автомобіль Seat Leon в'їхав у замет й перекинувся на дах. Перевертати автомобіль довелося спецтехнікою ДСНС. Обійшлося без потерпілих.

Автор: ДСНС Києва
  Наслідки заметілі в Києві
Наслідки заметілі в Києві

На просп. Перемоги водія автомобіля Chery занесло і відкинуло у відбійник. Минулося без потерпілих.

Автор: "Київ Оперативний"
  Наслідки заметілі в Києві
Наслідки заметілі в Києві

На вул. Петра Запорожця водій маршрутного таксі намагався об'їхати затор трамвайними коліями. У результаті застряг, заблокувавши рух трамваїв.

Серйозна ДТП сталася поблизу Ворзеля у напрямку Ковеля. Зійшлися 5 автомобілів. Чи були серед учасників автопригоди постраждалі поки що невідомо.

На столичній дорозі відзняли дрифт автомобіля. Що стало причиною таких маневрів водія і чим вони завершилися невідомо. "Забув зняти з ручника або літня гума?", - йдеться в описі відео.

На Новоірпінській трасі теж не обійшлося без ДТП. Не розминулися Toyota і Hyundai. Обійшлося без потерпілих.

До запровадження обмежень на в'їзд фур у Київ та область, багато великогабаритного транспорту вгрузало у сніг, блокуючи рух. Так, водії нарікали на цілі колони вантажівок, які не давали проїхати й спричиняли небезпечні ситуації.

За словами мера міста Віталія Кличка, дорожники працюють в посиленому режимі. З ночі на вулицях столиці розчищають сніг понад 450 одиниць спецтехніки та понад 60 бригад із ручного прибирання.

Зупинки громадського транспорту, сходи, тротуари розчищають працівники Київавтодору. Додатково прибирають зупинки громадського транспорту та ділянки біля станцій метро працівники метрополітену та Київпастрансу.

"Ще раз звертаюся до водіїв: скористайтеся громадським транспортом, не виїжджайте в місто приватними авто. Не ускладнюйте ситуацію на дорогах і роботу снігоприбиральної техніки", - наголосив Кличко.

Джерела відео - Facebook-сторінки "Київ Оперативний", dtp.kiev.ua, Telegram-канал Віталія Кличкo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніговий колапс: фурам обмежили в'їзд у Київ та по 6 областях

Прогноз синоптиків на 9 лютого не надто оптимістичний. На погоду в Україні все ще впливатиме циклон з атмосферними фронтами. У Києві найближчої ночі ще йтиме сніг. У вівторок вдень опади слабшатимуть та припинятимуться. На дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі до -10°C, удень очікується -2...5°C.

Зараз ви читаєте новину «Зимовий апокаліпсис: підбірка небезпечних аварій на столичних дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути