понеділок, 17 січня 2022 22:09

"Зеленський боїться" - нардеп пояснив, чому затягується рішення у справі Порошенка

"Зеленський боїться" - нардеп пояснив, чому затягується рішення у справі Порошенка
Артур Герасимов підозрює, що рішення щодо обрання запобіжного заходу Петру Порошенку затягується спеціально. ФОТО: eurosolidarity.org

Рішення щодо обрання запобіжного заходу Петру Порошенку досі не винесли, бо влада очікує, щоби з-під Печерського райсуду почали розходитися люди.

Хочуть аби не було кому відреагувати на ймовірний незаконний арешт п'ятого президента, заявив нардеп від "Європейської солідарності" Артур Герасимов, повідомляє кореспондентка Gazeta.ua.

"Кількість силовиків збільшується, справа затягується. Це говорить тільки про одне – Зеленський боїться власного народу", - заявив Герасимов.

Судове засідання, де обирають запобіжний захід Петру Порошенку, триває із 11:00. Понад 4 год. тому суддя пішов у нарадчу кімнату і досі не повернувся до зали засідань. Нардепи від ЄС припускають, що на суд чиниться тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко на підльоті: сотні людей прийшли зустрічати п'ятого президента

Біля приміщення суду зараз багато силовиків. Їх у кілька разів більше ніж було вдень. Натомість поменшало людей, які підтримують Петра Порошенка. Під судом їх зараз біля 200. Активісти перекрили чорний вихід із приміщення суду та стверджують, що не будуть розходитися.

Петро Порошенко підозрюється у державній зраді, повідомили у Державному бюро розслідувань наприкінці грудня. У "Європейській солідарності" такі заяви назвали "фарсом".

6 січня Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно Петра Порошенка. Суддю Віту Бортницьку, яка ухвалила це рішення, внесли до бази сайту "Миротворець".

У Європейському конгресі українців висловили стурбованість через відкриття кримінального провадження щодо Порошенка. У державі наростає політична криза, а переслідування п'ятого президента поглибить розкол у країні, ідеться також у заяві ініціативної групи "Першого грудня".

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський боїться" - нардеп пояснив, чому затягується рішення у справі Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути