пʼятниця, 01 березня 2013 19:30

Завтра Гостинний двір захищатимуть піснями

Завтра Гостинний двір захищатимуть піснями
Фото: valery-mironov.livejournal.com

2 березня в обід, у Києві на Контрактовій площі біля пам'ятника Григорію Сковороді відбудеться мітинг-концерт на захист Гостинного двору. Організатори обіцяють зібрати максимальну кількість активістів та не байдужих киян. Про це Gazeta.ua розповіли в оргкомітеті.

Активісти обіцяють захищати історичну пам'ятку від забудови доки її не передадуть у комунальну власність та не перетворять на громадський центр.

"Гостиний Двір став центром спротиву Києва перед навалою жадібних та безпринципних інвесторів на дитячі садки та школи, спортивні майданчики та узбережжя Дніпра, книгарні та видавництва, бібліотеки та музеї, парки та сквери. Відстояти Гостиний, не допустити його руйнації – є справою честі, совісті, самоповаги ба навіть питанням життя, - розповіли організатори.

Двір став символом боротьби проти незаконної та безконтрольної забудови, додають організатори.

Захищати Гостинний прийдуть музиканти з гуртів "Мандри", "ДахаБраха", "Брати Карамазови", письменниця Світлана Поваляєва, публіцист Юрій Макаров та інші.

Гостинний двір – торговельний комплекс на Контрактовій площі у Києві, збудований у 1809 році. У 1980х роках тут провели масштабний ремонт та набудували 2 поверх.

Позаторік будівлю було вивели з Державного реєстру пам'яток архітектури.Торік у квітні Київрада дала дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для реконструкції Гостинного під торговельно-офісний центр. Тоді ж на плани влади зробити у Гостинному дворі торговельний центр і частково його перебудувати київські активісти проводять акцію протесту. Київрада двічі не змогла повернути у свою власність Гостинний двір.

7 лютого у будівлі згорів дах, причиною назвали пошкодження електропроводки. А 18 лютого трапилась масова бійка між міліціонерами та народними депутатами і активістами. Правохоронці затримали 70 людей, серед них двох нардепів-"свободівців".

Акція відбудеться 2 березня о 13.00 на Контрактовій площі.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Гостинний двір захищатимуть піснями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути