вівторок, 23 травня 2017 10:07

Забудовник чергового "монстра" біля садиби Терещенків хоче відкупитися 3 млн грн

Забудовник чергового "монстра" біля садиби Терещенків хоче відкупитися 3 млн грн
Впритул до пам'ятки хотять збудувати черговий багатоповерховий "монстр" Фото: www.facebook.com

Компанія "Інтергал-Буд", яка зводить впритул до садиби Терещенків готельно-офісний комплекс на 17 поверхів, готова реконструювати садибу.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

На реконструкцію виділять від 3 до 5 млн грн. Але тільки після повернення пам'ятки до державної власності.

Будівельні роботи, які ведуть поблизу садиби Терещенків, не впливають на стан пам'ятки, впевнена компанія.

"Складається враження, що нинішні власники – ПАТ "Центрелеватормлинбуд" усіляко сприяють тому, щоб довести пам'ятку архітектури до аварійного стану, що є злочином. Нас обурює факт підміни понять, висловлювань і дій громадської активістки Олени Терещенко-Єскіної. Прикриваючись боротьбою за збереження будівлі, пані Терещенко-Єскіна намагається зупинити законну забудову і виходить за межі правового поля, розповсюджуючи відвертий наклеп і закликаючи громаду до неправомірних дій", - написали в повідомленні.

Після флеш-мобу, який організувала Терещенко-Єскіна 22 травня, забудовник зупинив будівельні роботи.

"Представники забудовника, які з'явилися на нашій акції, не лише не змогли продемонструвати ЗМІ дозвільних документів, але й надати відповідь, що саме вони будують і на яких ділянках", - написала Олена Терещенко-Єскіна.

З приводу знищення садиби Терещенків написали листа меру Києва, до поліції - заяву про злочин: за фактом протиправного будівництва в охоронній зоні пам'ятки та за фактом погроз й "розповсюдження керівником прес-служби "Інтергал-буду" листів з відвертим наклепом", додала активіст.

"Інтергал-буд" в особі керівника своєї прес-служби Володимира Германова також відповідатиме у суді за погрози мені й розповсюдження інформації дискредитаційного характеру. Я заявила публічно, що тиск на мене з боку власників "Інтергал-буду" розцінюю як реальну загрозу моєму життю, здоров'ю та майну", - наголосила Терещенко-Єскіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики, артисти і сестри скандального прокурора - назвали "елітних" забудовників Голосіївського парку

Будівельні роботи на бул. Шевченка, 32-32А почалися 19 травня. Екс-депутат Київради Олена Терещенко-Єскіна впевнена, що будівництво незаконне.

Зараз ви читаєте новину «Забудовник чергового "монстра" біля садиби Терещенків хоче відкупитися 3 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути