Ексклюзиви
вівторок, 18 квітня 2017 19:22

Політики, артисти і сестри скандального прокурора - назвали "елітних" забудовників Голосіївського парку

Політики, артисти і сестри скандального прокурора - назвали "елітних" забудовників Голосіївського парку
Забудова Голосіївського лісу: серед власників маєтків політики, артисти і сестри скандального прокурора. Фото:moji.com.ua

Громадські активісти назвали власників елітних забудов та розкрили схеми привласнення ділянок Національного природного парку Голосіївський: урочище Бичок, Теремки, Біличанський ліс.

Про це на прес-конференції розповіла представниця громадського руху "Чесно" Ірина Федорів, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Представники селищних рад разом з депутатом Ірпінської ради Валерієм Пєшим поділили сотні гектарів лісу. Право власності оформлювали на підставних осіб - студентів з різних областей України. Вони продавали свої ксерокопії паспортів та ідентифікаційний код за 200 гривень. Лише в одному Коцюбинському роздерибанили 501 ділянку Біличанського лісу. Це - 501 акт. Після цього проходило оформлення довіренностей на інших підставних осіб. Зокрема, Гургена Степаняна, Владислава Євстефєєва, Валерія Пешого та колишнього депутата облради, екс-"регіонала" Вадима Башуна. Вони продавали ділянки політикам і артистам", - розповіла Ірина Федорів.

Ділянки, що входять до Голосіївського парку розпродали. Власниками стали лідер музичного гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин, депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Євстефєєв та Лариса Прокопенко - сестра "діамантового" прокурора Олександра Корнійця (екс-зампрокурора Київської області). Єдиний, хто встиг побудуватися на скандальній земельній ділянці - президент спортклубу "Пересвіт" Андрій Старовойт.

Зараз із власниками скандальних ділянок судиться прокуратура Київської області. У судах перебуває близько 200 справ.

"Усі стосуються повернення ділянок у власність парку. За деякими ділянками ми добилися визнати договір недійсним у Господарському суді Києва. Але місяць тому Апеляційний суд те рішення скасував. Парк Голосіївський і прокуратура Київщини подали касаційні скарги", - розповіла юрист Національного природного парку Голосіївський Катерина Ракитянська.

Межі національного парку "Голосіївський" досі не визначили. 2016 року парк провів тендер на створення проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний музей історії України може сповзти у прірву

Національний природний парк Голосіївський створили у Києві відповідно до указу президента України Віктора Ющенка від 27 серпня 2007 року №794. Загальна площа парку 4525,52 га.

Зараз ви читаєте новину «Політики, артисти і сестри скандального прокурора - назвали "елітних" забудовників Голосіївського парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути