пʼятниця, 22 квітня 2016 12:07

За утримання елітних держдач Кончі-Заспи та Пущі-Водиці українці заплатять 50 млн

 

На утримання елітних котеджів у Конча-Заспі та Пущі-Водиці цього року виділять 50,1 млн грн. Це майже на 10 млн грн більше, ніж торік, повідомляють "Українські новини".

У 2016-му будинок відпочинку "Конча-Заспа" отримає з бюджету 32,58 млн грн, повідомляють в Державному управлінні справами. В цьому комплексі зараз проживає 190 сімей. Тобто в середньому виділять 14,3 тис. грн в місяць на кожну.

"Пущі-Водиці" нарахували 18,55 млн грн. По 25,8 тис грн на місяць на кожного з 60 сімей.

Запланована в бюджеті цифра перевищила рекорд часів Януковича. У 2013-му Конча-Заспа отримала 27,2 млн, а Пуща-Водиця - 15,4 млн грн.

Частину коштів виділять не з загального, а зі спеціального фонду держбюджету. Він наповнюється доходами від господарської діяльності бюджетних організацій. Також - від акцизів, адміністративних, судових та інших зборів.

Після Революції Гідності 2014-го витрати на елітні котеджні селища скоротили до 38,2 млн грн. Тоді президент Петро Порошенко заявив, що скасував всі пільги для мешканців Кончі-Заспи та Пущі-Водиці. Це мало дати щорічну економію до 40 млн грн.

Проте вже наступного року на утримання Кончі-Заспи з бюджету направили 27,3 млн, Пущі-Водиці - 14,5 млн грн.

Списки місцевих мешканців засекречені. Хоча закон "Про доступ до публічної інформації" забороняє обмежувати доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами.

В елітних котеджних селищах досі залишаються будинки, закріплені за екс-прем'єром Миколою Азаровим, екс-генпрокурором Віктором Пшонкою і його заступником Ренатом Кузьміним. Хто зараз живе в їхніх будинках, у ДУС сказати відмовилися.

Читайте також: Оприлюднені витрати на утримання президента Порошенка

Нагадаємо, наприкінці грудня 2013 року Арсеній Яценюк запропонував продати всі державні резиденції Януковича. Опозиція також планувала виставити на аукціон державні дачі в Конча -Заспі.

Зараз ви читаєте новину «За утримання елітних держдач Кончі-Заспи та Пущі-Водиці українці заплатять 50 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути