вівторок, 17 квітня 2018 15:39

Біля Київради вимагають створити музей на Поштовій площі й припинити будівництво готелю на Андріївському

17 квітня біля приміщення Київради близько 50 осіб вимагають збудувати музей на Поштовій площі і припинити зведення готелю на Андріївському узвозі. На місці чергують поліція, "швидка" та Товариство Червоного Хреста України.

Про це повідомля кореспондент Gazeta.ua.

Люди тримають плакати "Вимагаємо зберегти історичний Київ", "Збережемо Андріївський узвіз", "Ні ТРЦ! Ми вимагаємо музей". Частина протестувальників чекають рішення Київради у фойє, біля зали засідань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАФи стилізували під українське бароко – підбірка фото перших кіосків столиці

Автор: Анастасія Калатур
  Частина протестувальників чекають рішення Київради у фойє, біля зали засідань
Частина протестувальників чекають рішення Київради у фойє, біля зали засідань

О 15:30 депутати Київради мають проголосувати за створення музею на Поштовій, де на місці спорудження підземного ТРЦ знайшли цінні артефакти часів Київської Русі (документ передбачає ініціювання припинення інвестиційного договору, проведення якісних археологічних досліджень та створення сучасного музею археології). Ще однин проект рішення передбачає розірвання договору оренди землі з підприємством "Макрон", яке має намір спорудити 30-метровий готельний комплекс на Андріївському узвозі, що входить до двох охоронних зон: Андріївської церкви і Софії Київської. Таким чином, готель знаходитиметься на території, де допустима висотність будівель становить всього 9 метрів.

Автор: Главком
  Громадський активіст в образі воїна часів Київської Русі вимагає зведення музею на Поштовій площі
Громадський активіст в образі воїна часів Київської Русі вимагає зведення музею на Поштовій площі

"Ми вимагаємо зберегти обличчя Києва і зупинити будівництво 23-поверхового готелю на Андріївському узвозі. Розірвати угоду з ТОВ "Хенсфорд-Україна", яка збирається спорудити ТРЦ на місці археологічних розкопок на Поштовій площі", - заявила голова ГО "Почайна" Аннабелла Моріна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іде війна за культуру й історію України"

"Засідання Київради мало бути 12 квітня. Але через те, що депутати не хочуть приймати рішення по Поштовій і Андріївському, засідання перенесли. Причина того, що Київрада саботує створення музею на площі, - зацікавлені в будівництві ТРЦ чиновники", - вважає засновниця ГО "Почайна" Наталія Кузнецова.

"Відмова влади створювати музей на Поштовій площі є прикладом недбалого ставлення до історичної спадщини. Ситуація з забудовою Києва дійшла вже до крайньої точки і є свідченням величезної втрати історичного минулого", - додав археолог Максим Вакулюк.

Автор: Анастасія Калатур
  Мітинг біля входу в Київраду
Мітинг біля входу в Київраду

"У місті є купа негідників, які хочуть "заговорити" цей проект рішення. За допомогою круглих столів і вивчення "іноземного досвіду" вони хочуть дочекатися того, що всі артефакти на Поштовій просто зігниють. Вже півроку там нічого не відбувається, і за це несе відповідальність міська влада. Тому нині настав час для рішень, а не для балачок. Ми під час розгляду цього проекту рішення ставитимемо питання руба. Влада має почути киян", – заявив голова фракції "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський.

Члени громадської організації "Громада Андріївський узвіз" 11 квітня демонтували паркан навколо незаконного будівництва на Андріївському узвозі 14/16. Там фірма "Макрон" будує готель на 182 номери з ресторанами, фітнес-центром і паркінгом на 25 машин. Забудовник порушує вимоги щодо висотності — зводить 30-метрову споруду, хоч дозволено не вище 13 м. Парканом перекрили вулицю та прохід пішоходам. Будівельники вже "вигнали" перший поверх. Роботи проводять вихідними і вночі. Через це навколишні приватні будинки і музей Булгакова вкрилися тріщинами. Нещодавно Міністерство культури видало припис компанії "Маркон" про заборону будувати й постанову про накладення санкцій за порушення природоохоронної діяльності. Також будівництво заборонив окружний адмінсуд. Проте забудовник ігнорує ці правила.

Зараз ви читаєте новину «Біля Київради вимагають створити музей на Поштовій площі й припинити будівництво готелю на Андріївському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути