Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 20:11

Вогонь знищив Шевченківську прокуратуру

У середу о 20.20 загорілася прокуратура Шевченківського району.

Будівля розташована на вул. Студентській, 12а, на перехресті з вулицею Артема в центрі. Вогонь виник у кабінеті помічників прокурора, які вели кримінальні справи. Першим займання побачив охоронець, він викликав пожежників. Вогонь швидко поширився поверхом. На місце пригоди прибуло 15 пожежних машин.

— Зі свого балкона побачив полум"я. Воно горіло у вікні третього поверху, посередині будівлі. Саме це вікно чомусь і вціліло. Потім вогонь почав швидко розходитися поверхом. Із даху пішов густий чорний дим. У той час якраз приїхали пожежники. Через 15 хвилин у крайньому лівому вікні стався вибух, тоді полум"я перекинулося на дах, — розповідає "ГПУ" Володимир Талаєв, 42 роки, житель сусіднього будинку. Він знімав усе на відеокамеру.

Пожежу загасили за 2,5 год. Третій поверх і дах будівлі знищено. Вода з пожежних шлангів залила всі приміщення. Територію навколо прокуратури міліція оточила червоною стрічкою, всередину нікого не впускали.

— Останній працівник прокуратури вийшов із приміщення о восьмій вечора. Ніхто зі сторонніх у будівлю потрапити не міг. Тому й підпалу бути не могло. Швидше за все, коротнуло в електромережі. Зверху в нас було десять кабінетів, працювали там прокурори та їхні помічники. Важливих документів там точно не було, лише заяви від населення та результати перевірок. Важливі документи в нас зберігаються в архіві, а той — у підвалі. З архівом нічого не трапилося, — каже Сергій Нечипоренко, 35 років, прокурор Шевченківського району.

Учора зранку вхід до прокуратури охороняла міліція. Працівники прокуратури одягали гумові чоботи. Так і ходили територією — у костюмах і гумаках. Із приміщення виносили почорнілі від диму комп"ютери, офісні крісла й мокрі течки з документами, які заносили в гараж. Частину паперів клали в чорні целофанові пакети та складали до багажників легковиків.

У прес-службі столичного управління з надзвичайних ситуацій повідомили: причини та збитки пожежі на вул. Студентській з"ясовують.

Зараз ви читаєте новину «Вогонь знищив Шевченківську прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути