Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2013 20:14

Влада впровадить мажоритарку на виборах у Київраду - "ударівець"

Влада впровадить мажоритарку на виборах у Київраду - "ударівець"
Андрій Странніков Фото: gazeta.lviv.ua

Влада впровадить мажоритарку на виборах у Київраду, використовуючи адмінресурси і прямий підкуп виборців, щоб провести туди своїх депутатів. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив заступник голови фракції партії "УДАР" в Київраді Андрій Странніков.

Так він прокоментував повідомлення члена фракції "Батьківщина" Миколи Томенка про зменшення кількості депутатів зі 120 до 90, та проведення виборів у Києві повністю за мажоритарною системою.

"Партійну складову вони точно не використовуватимуть, особливо після розгромної поразки на парламентських виборах, коли 100% округів були взяті кандидатами-опозиціонерами. Влада вважає, що чим менше депутатів, тим легше провести своїх ставленників в округах. Це помилка. Пройшов певний час, у людей склались певні уявлення про політичні партії. Якщо Об'єднана опозиція узгодить своїх кандидатів у всіх округах, то владі нічого не світить. Чим більший округ, тим більше грає політична складова", - вважає депутат Київради.

Він переконаний, що на виборах в законодавчий орган столиці буде популярним "роздавання гречки". Чим менший округ, тим більш можлива така схема.

"Оскільки Київрада - господарський орган, гречка, "добрі справи", адмінресурс та дитячі майданчики гратимуть більшу роль, аніж це було на парламентських виборах. Свого часу я вигравав мажоритарку на 38 окрузі (Березняки й Ленінградська площа), коли ще було 90 депутатів у Київраді. На моєму окрузі було близько 25 тисяч виборців. Це середній райцентр. Кандидатів було багато, тому люди звертали увагу на партійну ознаку", - пригадав "ударівець".

За прогнозами Страннікова, у новій Київраді не буде тушок.

"Підкуп депутатів після виборів в даному випадку не пройде. Це Черновецькому вдавалася ця схема, бо тоді дозволяли утворювати блоки, спеціально під вибори. Зараз владі більш вигідно працювати з депутатами вже після виборів. Тому об'єднаній опозиції потрібно перевіряти своїх кандидатів — сильних, максимально незалежний від владі", - наголосив Странніков.

Зараз ви читаєте новину «Влада впровадить мажоритарку на виборах у Київраду - "ударівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути