вівторок, 27 листопада 2012 22:24

В УПЦ КП кажуть, що будівництво на фундаменті палацу князя Володимира законне

В УПЦ КП кажуть, що будівництво на фундаменті палацу князя Володимира законне
Кияни заважають будівництву на фундаменті Володимирського палацу. Фото: gazeta.ua

Українська православна церква Київського патріархату має всі дозволи на будівництво в Десятинному провулку 3-5. Дозвіл на проектування та будівництво комплексу церква отримала ще 14 грудня 2007 року. Про це розповів на прес-конференції владика Євстратій з Української православної церкви Київського патріархату.

За його словами, проект комплексу є погодженим з Міністерством культури та Інститутом археології НАН України.

"У липні 2012 року ми отримали позитивний експертний звіт від "Укрдержбудекспертизи" щодо розгляду проектної документації. А 31 серпня інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Києві надано дозвіл на виконання будівельних робіт. Замовником робіт виступає наша церква, а генпідрядником - будівельна компанія "Інтеграл-буд". Зараз триває перший етап робіт - археологічні розкопки, які проводить Інститут археології. Там дійсно знайшли залишки палацу князя Володимира. Якщо подивитись на проект будівлі, в ньому передбачено помістити залишки палацу під скло, як це зроблено в Михайлівському соборі", - зазначив священник.

Протести організовують кілька мешканців сусіднього будинку №7, мотиви дій їх є сумнівними, вважає владика.

"Декілька разів під час приватних розмов звучали мова про грошові компенсації. Ми й надалі співпрацюватимемо з науковцями у питанні збереження історичної спадщини. Тому ми категорично не сприймаємо суб'єктивно вмотивоване створення окремими особами перешкод в реалізації проекту", — додав він.

Скандал у Десятинному провулку виник 20 листопада, коли будівельники почали розбирати особняк за адресою Десятинний провулок 5. Місцеві мешканці та активісти вважають що на старовинній вулиці хочуть побудувати комплекс господарчих споруд, який знищить залишки палацу князя Володимира, датовані 10 століттям. На сьогодні приписом прокуратури Києва зупинено будь-які будівельні роботи на цій ділянці.

Зараз ви читаєте новину «В УПЦ КП кажуть, що будівництво на фундаменті палацу князя Володимира законне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути