четвер, 25 листопада 2021 16:55

У Києві за €1,5 тис. сотні людей ставали "працівниками ОБСЄ"
7

У Києві викрили масштабну схему виготовлення фейкових документів. За €1,5 тис. шахраї видавали громадянам посвідчення вигаданої міжнародної організації, замаскованої під Міжнародну дипломатичну місію ОБСЄ.

Про це повідомила Київська міська прокуратура у Facebook.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Для реалізації плану учасники злочинної групи зареєстрували на території Києва громадські організації, які мають схожі назви з офіційним представництвом ОБСЄ в Україні. Також створили вебсайт із назвою, схожою на офіційний вебсайт установи.

"Учасники групи "зараховували" громадян України й вихідців із країн Близького Сходу до списку членів "дипломатичної місії ОБСЄ" фактично в зазначені громадські організації.

Після цього зловмисники виготовляли й видавали їм посвідчення, схожі на оригінальні, що начебто надають можливість перетину кордону зеленим коридором без карантинних обмежень, отримання через рік після вступу в організацію дипломатичних паспортів, соціальної допомоги й безплатного лікування за кордоном, а також інші привілеї", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі вкотре блокували діяльність ОБСЄ

За попередніми даними, "послугами" зловмисників скористалися сотні громадян. Натомість членство в зазначеній громадській організації не надавало їм жодних привілеїв.

Правоохоронці провели низку обшуків. Вилучили десятки підроблених посвідчень із логотипом ОБСЄ, печатки й бланки фейкової організації, а також підробні посвідчення працівників поліції та інших органів.

Затримали одну учасницю злочинної групи. Їй повідомили про підозру за двома епізодами шахрайських дій. Опрацьовують питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Правоохоронці викрили підпільне виробництво фальшивих Covid-сертифікатів і довідок про негативні результати ПЛР-тестів. Штампували й фальшиві дипломи, атестати й додатки до них, посвідчення, свідоцтва й інші документи.

Зараз ви читаєте новину «У Києві за €1,5 тис. сотні людей ставали "працівниками ОБСЄ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути